+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Biciklizz Hajdúszoboszlón! 5 kerékpáros túraútvonal Hajdúszoboszlón! A fürdővárosban rengeteg mindent lehet csinálni – nem meglepően többek között úszni, fürdőzni -, de a várost és a látnivalókat kerékpárral is felfedezheted. Akár egy egész napos kerékpártúrát is tehetsz a környék természeti látnivalói között. Bérelj kerékpárt vagy hozd a sajátod és fedezd fel a várost két keréken!

Kerékpáros túrán jól jöhet

Jól jöhet! Szerviz pont az autóbusz állomás mellet az új biciklitárolónál! Kialakításra került egy mindenki számára ingyenesen használható kerékpáros gyorssegély pont, úgynevezett munkaállomás. Ezen a ponton apróbb munkálatokat tudunk elvégezni és kerekünket tudjuk felpumpálni. Van itt imbuszkulcs készlet, villáskulcs több méretben, csillag és normál csavarhúzó, de lehet még sörnyitót is találhatsz. Hasznos hely!

TIPP! Indulás előtt GOOGLE térképen ellenőrizd le az útvonalat, ahol bringázol! Esetleg nyomtasd ki vagy vidd magaddal okostelefonod ( feltöltve ).

Kerékpáros túraútvonal Hajdúszoboszlón

A fürdővárosról sokan nem is gondolnák, hogy a kerékpározás szerelmesei vagy épp csak a bringázni vágyóknak remek kikapcsolódási lehetősége a környéken kerékpáros túrát tenni.

A Best Apartman egy nagyszerű hely a városban, mely elhelyezkedésénél fogva igazán jó kiindulópont két keréken felfedezheted Hajdúszoboszló egész környékét. Ha nem is tudsz saját kerékpárt hozni, a Tourinform irodában elérhető áron bérelhetsz egyet magadnak és az egész családnak. Egy órára vagy akár egy napra is. Szánj időt a kerékpározásra, életre szóló élményben lehet részed! Több úti cél közül választhatsz, attól függően, hogy milyen edzettségi szinten vagy, illetve mennyi időt szánsz a biciklis kikapcsolódásra.

Kerékpáros túraútvonalak

Kráter- tó 12- km ( 24 km. )

Családoknak túrázóknak.

Van egy kerékpárút, amely a városból indul, és könnyen megtalálható. A nagyhegyesi kerékpárúton kell elindulni Hortobágy irányába. A csirkefarm kereszteződésénél „a padnál” forduljatok le jobbra a kerékpárútról, és menjetek tovább a mezőgazdasági úton. A 3,5 km hosszú, földút után forduljon balra. Itt már jól láthatóak a Kráter- tó fái! Nem lehet eltéveszteni, mivel ez az egyetlen beton / aszfaltút, amire figyelni kell. Innen láthatja a tó körüli erdős területet.

Darvak vonulása!

Nagyhegyesre vezető bicikliúton tökéletes őszi kirándulással egybekötött madárvonulást figyelhetünk meg. Elkerekezünk a Angyalházi hídig a Keleti – főcsatorna változatos és gazdag madár és élővilágát figyelhetjük meg. Távcsövet vigyünk magunkkal!

Látóképi – víztározó 17- km ( 34 km. )

Csak kitartó kerékpárosoknak! Hosszabb szakaszon földút.

Látóképi – víztározó, Látóképi – tó, Gatya – tó nevek is ismert víztározó, mely remek horgászatra. Köznyelven a Gatya nevet a magasból lehet legjobban szemügyre venni, hisz az egész tó a gatyára, nadrágra hasonlít, melynek az egyik szára rövidebb, de az is lehet csak rojtosabb a másiknál. A Krátertől lehet eljutni mezőgazdasági földúton. Nyári szezonban, mikor szárazabb az idő egész jól járható.

Hajdúszoboszló – Nagyhegyes – Balmazújváros

Hajdúszoboszló – Ebes 8- km ( 16 km. )

Családoknak.

A két település között kiépített kerékpárút a 4- es számú főút mentén. Ez az útvonal kerékpárosoknak, gyermekes családoknak és idősebbeknek egyaránt alkalmas. Egy rövidke szakaszon van csak enyhe emelkedő Ebes irányába, de visszafelé a jó minőségi úton egész jól megtekerhető a bringa. Az út első szakaszánál murvás földúton betekerhetünk egy horgásztóra. Továbbá kb. a táv felénél kellemes pihenőhely található. Ebesre beérve a lámpás kereszteződésnél, akár vissza is fordulhatunk. Akik szeretnének betekerni Ebes területére ezt ugyancsak bicikliúton megtehetik. Mehetünk a főtérig vagy tehetünk egy kört a városban, így további 2 – 4 kilométerrel növelhetjük a távot. Javasoljuk Ebes felfedezését további kikapcsolódási lehetőségként!

Hajdúszoboszló – Ebes – Hajdúszovát – Hajdúszoboszló kör kb 35- km

Közepes távok kedvelőinek.

A fent említett útvonalon Ebesre érve alkalmunk nyílik egy remek biciklis körútra. Ebesre beérve csak egyenesen kell haladni és az út kivezet a településről. Hajdúszovát felé vesszük az irányt, ahonnan visszakanyarodva ismét csak a műutat kell követni.

Hajdúszoboszló – Kaba – Hajdúszovát – Hajdúszoboszló kb 56- km

Kicsit komolyabb távok kedvelőinek, akár verseny bringásoknak.

Az útvonalat azok számára javasoljuk, akik a mozgásért, megtett útért ülnek kerékpárra. Az út minősége nem tökéletes, de a kevés forgalom miatt jól lehet haladni.