+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A gyógyfürdő szó először a 18. században jelent meg egy ásványokban gazdag közép-európai terület leírására. A fürdők ma már számos egészségügyi és szépségápolási kezelést kínálnak, amelyek kombinált relaxációt és egészségügyi előnyöket nyújtanak ügyfeleik számára. Az orvosok gyakran írnak fel gyógyfürdői kezeléseket pácienseiknek a testi és lelki betegségek enyhítésére; ezeknek a kezeléseknek nagy a sikeraránya. Egyes kezelések nagy sikerarányúak bizonyos betegségek kezelésében. Íme néhány a leghatékonyabb gyógyfürdő-kezelések különféle egészségügyi problémákra.

Foglaljon szállást közvetlen a gyógyfürdő kezelései mellett!

 

A rossz keringés

A rossz keringés problémáit orvosló gyógyfürdői kezelések közé tartozik a forró köves masszázs és a svédmasszázs. Az orvosok ezt javasolják a csökkent véráramlás ellen. A Vérkeringés (más néven vértisztítás) egy ilyen kezelés. Ez magában foglalja meleg olaj felvitelét a bőrre, majd gyógynövényes vizet és sót vagy tejet. A cél a szennyeződések eltávolítása a bőrről és a keringés fokozása. A rossz keringés másik kezelése a szauna, amely serkenti a szervezet természetes védekezőképességét a méreganyagok és vírusok ellen. A kliensek megtisztíthatják bőrüket finn szaunában, de ülhetnek trolira és izzadhatnak infralámpa alatt. Mivel a szaunák elősegítik az izzadást, hatékonyan csökkentik a túlsúlyt is.

Ízületi gyulladás

Egy másik gyógyászati ​​kezelésekkel kezelhető állapot az ízületi gyulladás. Számos gyógyfürdő kínál masszázst az ízületi mobilizáció elvén alapuló masszázst, amely az ízületeket különböző testhelyzetekben mozgatja a feszültség oldása és a mobilitás növelése érdekében. Ezeket a masszázsokat gyakran beépítik más gyógykezelésekbe, például a shiatsuba vagy a reflexológiába, amelyek a lábak, kezek és más testrészek meghatározott pontjaira összpontosítanak hasonló hatások elérése érdekében. Ez a fajta gyógyfürdő-kezelés tudományosan bizonyítottan csökkenti az ízületi gyulladással összefüggő betegségek, például a talpi fasciitis, a saroksarkantyúk és a térdsérülések okozta fájdalmat. Ez a kezelés gyakran könnyed ütéseket foglal magában, speciális eszközökkel, például könyökökkel vagy ujjpercekkel, amelyek a masszőr praxisában használt puha hegyű golyók.

Depressió

Egy másik gyógyfürdőben hatékonyan kezelhető betegség a depresszióval összefüggő betegségek, például a energia és fogyás. Az Evidence Based Complementary & Alternative Medicine-ben megjelent kutatás szerint a depresszió jól reagál az olyan könnyű testmozgásokra, mint a gyaloglás vagy a kerékpározás. Ez a kezelés a stresszoldásban is jól működik, ha kognitív viselkedésterápiával kombinálják (a CBT úgy működik, hogy azonosítja azokat a negatív gondolatokat, amelyek szorongáshoz, félelemhez és más, alacsony önbizalommal összefüggő mentális problémákhoz vezetnek. A könnyű aerob tánc a napi fáradtság ellen is segít, miközben erősíti az izmokat és a hangulatok hatékony kiegyensúlyozása.

A példák alapján jól látható, hogy bizonyos betegségek könnyen kezelhetők a fürdőkben különféle egészségügyi problémákat megoldó gyógyfürdőkezelésekkel.Míg e terápiák egy része költséges felszerelést, vérkeringést, szaunát vagy ízületi masszázst igényel. mozgósítás- -egyéb viszonylag olcsó és könnyen kivitelezhető.Aki egy nyugodt pihenőhelyet keres, annak érdemes megfontolni a gyógyfürdőt, hiszen ez a hely komfortot és egészségügyi előnyöket kínál a különféle terápiás módszerek által.