+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Ma kezdődik Advent első vasárnapja. Ha készítesz idén adventi koszorút, akkor eljött az ideje az első gyertya meggyújtásának.
Minden évben máshogy alakul az adventi időszak.
Adventi időszak 2020-ban:
Első vasárnapja 2020. november 29.
Második vasárnapja 2020. december 06.
Harmadik vasárnapja 2020. december 13.
Negyedik vasárnapja 2020. december 20.

Debreceni Adventi Vásár idén elmarad, de ennek ellenére lesz óriás fenyőfa a főtéren és Debrecen fényei is kigyulladnak a megszokott időben. Így a debreceniek nem maradnak el az adventi hangulattól. Ünnepi fénybe borul Debrecen az advent alkalmából. Debrecen ünnepi fényei advent első vasárnapján ( december 29. ) gyulladnak ki. Az ünnepi gyertyagyújtás is online lesz Papp László polgármester ünnepi köszöntőjével.
Idén is több mint 200 ezer fényforrás fogja díszíteni a város utcáit. A megújult Dósa nádor tér is gyönyörű karácsonyi díszbe öltözik,15 darab csillagszórót díszmotívumot helyeznek el a kandelláberekre, így újdonság is kerül az évek óta megszokott harsonás angyalkák mellé. Látható lesz többek között a fénygömb, jégfa, rénszarvas család, a megannyi világító szökőkút és természetesen az adventi “fény” villamos is.

Advent vasárnapjaira használatos elnevezések a borzvasárnap – advent 2. vasárnapja, az ezüstvasárnap – advent 3. vasárnapja, és aranyvasárnap – advent 4. vasárnapja. Sokan nem tudják és az élményszerzést nem is befolyásolta az a tény, hogy ezen elnevezések a szocializmus hozadéka, mikor igyekeztek a vallást kiszorítani az emberek életéből. Ezekben az időkben hivatalos körökben a berendezkedett szocialista hatalom a karácsonyt is megpróbálta kitörölni a mélyen gyökerező társadalmi beágyazásból. Így a karácsonyt is igyekeztek átnevezni fenyőünneppé. Később az 1980- as években az akkori rendszer enyhülésével a “fenyőünnep” elvesztette jelentőségét és végül teljesen megszűnt. Magyarország legfőbb téli ünnepe ismét a tradicionális karácsony lett.

Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdődik és december 25-én ér véget. A köztük lévő hétköznapokat nevezzük adventi időszaknak. Adventtel veszi kezdetét a karácsonyi ünnepkör, ami vízkeresztig január 6-ig tart.

www.hajduszoboszlobestapartman.hu

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek