+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A nyári fesztiválszezon legnépszerűbb eseménye a Debreceni Virágkarnevál, amely minden évben nagy tömegeket vonz a belvárosba. Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és állami ünnepe, I. István király szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe. Debrecenben azonban ez egyben a Virágkarnevál napja is. A város lakói és az idelátogató turisták számára már hagyománnyá vált, hogy 1966 óta szinte minden évben extravagáns műsorral köszöntik őket.

Augusztus 20-án tűzijáték helyett fényfestéssel ünnepel Debrecen.

A virágkocsik teljes terjedelmükben csak egy napig, augusztus 20-án, a karneváli felvonulást követő virágkocsi-kiállításon lesznek megtekinthetők. Térítés ellenében a Nagyerdei körút és a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterületen – ezt követően egy részük Nagyváradra kerül.

Szállásajánlat a fesztivál idejére!

Debreceni Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál nemcsak Magyarország, hanem az egész régió számára fontos esemény. Idén a karneválon Európa minden tájáról érkeznek fellépők, valamint elindul a Virágos Város projekt. Ennek a projektnek a célja, hogy Debrecen-szerte virágokat vigyenek a közterekre és a villamosokra, így a város kellemesebbé és barátságosabbá válik a látogatók számára. Reméljük, hogy fontolóra veszik, hogy adakoznak e fontos ügy érdekében.

A Debreceni Virágkarnevál nagy múltú hagyomány, amely mára sokkal több lett, mint virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása. A karnevál egy egyhetes, színes és szórakoztató rendezvény. A látogatók széles körét szólítja meg. Az idei karnevál augusztus 15-21. között kerül megrendezésre.

Az augusztus 15-i, nagy érdeklődéssel várt éves Klasszikusok Éjszakája koncerten Ramon Vargas mexikói operaénekes ad emlékezetes előadást a híres Kodály Filharmonikusok kíséretében. A koncertre a Kossuth téren. A fenséges Nagytemplom előtt kerül sor, gyönyörű zenével töltve meg a teret. Ezen a napon indul a “Tánc a városban” projekt is, amelynek keretében a debreceni és környékbeli tánccsoportok 1200 táncosa lép fel a belváros különböző terein és helyszínein.

A Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake szórakoztató és izgalmas eseménynek ígérkezik, a hangulatért a házigazda Winkler Róbert felel. A Magyar Sajtófotó Kiállítás a Magyar Sajtóorgánummal (MTI) közösen kerül megrendezésre, emellett a vásáron számos egyéb rendezvény is várja a látogatókat.

Karneváli hét – Programok

Virágkarnevál jegyvásárlás ITT!

Megjelent a fesztivál műsorfüzete a teljes programkínálattal! A műsorfüzet letölthető ide kattintva ONLINE vagy online is lapozható. A tájékoztató füzet Kölcsey Központban, illetve a debreceni Tourinform irodákban is beszerezhető nyomtatott formában.

A karnevál egész hete alatt számos helyi művész mutatja be portékáit a Market Street 1-3. szám alatt található kézműves vásáron. A hét második napján, augusztus 16-án a Helyi Rendőrség zenekar lép fel a Szabadtéri Színpadon. Emellett a Bényi Galériában megnyílik a Billufest – élvonalbeli illusztrációs kiállítás.

Több ismert művész is fellép, többek között a Punnany Massif, Horváth Tamás, a Magashegyi Underground és Fenyő Miklós. Augusztus 20-án Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját is ingyenesen megnézhetitek.

Harmadik éve térnek vissza a Belvárosi Zenei Esték a Dósa Nádor térre, ahol debreceni fiatal zenészek tehetségét mutatják be. Augusztus 17-21. között a tér a zenei stílusok széles skálájával elevenedik meg, a fúvós térzenétől kezdve a pop, jazz és népzenei stílusok keveredésén át az utcazenéig. Koncert minden mennyiségben!

Minden utca, központ tele lesz hazai és külföldi előadókkal, emberekkel, csoportokkal! Érdemes online tájékozódni a részletekről a programok kezdetéről és helyszínéről. A jegyvásárlást pedig minél hamarabb lebonyolítani!

Galiba fesztivál

Az egy héten át tartó karnevál célja, hogy minden igényt kielégítsen és minden korosztály számára vonzó legyen. A családok és csemetéik örömére 17-én kezdődik a Galiba Gyermekfesztivál, amelynek ezúttal is a Nagyerdei Kultúrpark ad otthont: Debreceni Állatkert és Vidámparkban.Az idei Galiba Gyermekfesztivál a szakmákra összpontosít, és lehetőséget kínál a családoknak, hogy akár öt napot is eltöltsenek a fesztiválon, anélkül, hogy a költségek miatt aggódniuk kellene. Ez egy egyedülálló lehetőség az országban, és reméljük, hogy minden résztvevő számára nagyszerű élmény lesz.

Fesztiváli koncertek, bemutatók

A Kacaj zenekar este a Dósa Nádor térre érkezve gondoskodik a fergeteges hangulatról, utcazenével és vidám tánccal töltve meg az egész teret.

A zenekar és a karizmatikus énekesnő, Bocskor Bíborka rajongói 20:30-tól a Magashegyi Underground koncertjét élvezhetik.

Augusztus 18-án 13 külföldi tánccsoport érkezik Debrecenbe a világ minden tájáról, köztük indiai, spanyol, kolumbiai, olasz, török, belga és német táncosok látványos jelmezekben.

Évek óta hagyomány, hogy a Székely Parkban a Szőreg rózsát, a hungarikumot ültetik el, hogy megmutassák, hogy a világ minden tájáról származó emberek békében élnek és dolgoznak együtt.

Ezen a napon a belvárosban térzene és fúvószenekarok szólnak, és kezdetét veszi a Fények éjszakája. A kreatív koncepció magában foglalja a mesterséges és természetes fények játékát helyi és külföldi táncosok által, és utal a pazar fényfestés és fényparádé látványosságára is, amely a belvárost, a Kossuth teret, a Dósa Nádor teret és a Békás-tó.

Debrecenben első alkalommal rendezik meg a Cinema Mystica című digitális művészeti kiállítást. Budapest után ez a második helyszín, és biztos, hogy eseménydús hét lesz.

A fesztiváli vásár

Augusztus 19-én kezdődik a várva várt éves Zöld Vásár! A virágok szerelmeseit a BOTANICA Kertészeti Expo hozzáértő kiállítói, árusai és előadói kalauzolják a Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren. Rengeteg információ átadására lehet számítani, például a kül- és beltéri virágápolás fortélyairól. Hogyan kell gondoskodni az oposszumokról vagy a kaktuszokról, mit etessünk a madaraknak melyik évszakban, de gyakorlati tippeket is kaphatunk a kertápolásról, és arról, hogy milyen növényeket érdemes a belvárosi erkélyeken tartani. Ezt az eseményt nem szabad kihagyni!

Ezen a napon a nemzetközi virágkötészeti verseny megcsodálása mellett Fenyő Miklós koncertje és 80-as évekbeli buli is várja a látogatókat a Kossuth téren.

Virágkarnevál éjszakai kerékpározás

Az IV. Night Ride népszerűsége az évek során folyamatosan nőtt, a különböző vállalatok alkalmazottai, magánszemélyek, családok és barátok egyaránt részt vesznek a grandiózus éjszakai kerékpáros felvonuláson, ahol minden a színes és fantáziadúsan feldíszített kerékpárokról szól. A nevezési felhívás és a regisztráció hamarosan elérhető lesz.

A debreceni karnevál részeként a szervezők a helyi lakosokat is motiválják, hogy minél többet kerékpározzanak, és nyereményjátékot is szerveznek.

Ha a tömegközlekedést választja, kellemes meglepetésben lesz része, ha buszmegállókat és virágzó zöld oázisokat talál, és még egy csiripelő villamoson is utazhat.

A Virágkarnevál a térség legjelentősebb nyári rendezvénye

Az augusztus 20-i karneváli felvonulás szintén jelentős turisztikai esemény ebben az időszakban. A környékbeli szállodák, panziók, panzióházak és magánbérlemények fogadják a vendégeket, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy az esemény az egész országból vonzza az érdeklődőket, és izgalmas eseménynek ígérkezik a térségen kívülről érkező látogatók számára is.

A felvonulás a Petőfi térről indul 9:00 órakor, majd a menet a Rózsa utcán, a Piac utcán, a Nagytemplomon, a Hatvan utcán, a Bethlen utcán, az Egyetem sugárúton és végül a Nagyerdei körúton keresztül folytatódik. Az útvonal mentén lelátók lesznek, ahol jegyet lehet vásárolni a felvonulás megtekintésére.

A fesztivál történetében először idén a Metal-Sheet Kft. a rendezvény főszponzora. A virágkocsit új belépőként indító cégek mellett azokat a cégeket is dicséret illeti, akik a nehezebb időkben sem hagyták cserben a közönséget, mint például az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft, Debreceni Szakképzési Centrum, Debreceni Nemzetközi Repülőtér, Fórum Debrecen Bevásárlóközpont, Magyar Posta, Richter Gedeon Nyrt.

Az idei tizenkét virágkocsinak nincs egységes témája; ehelyett a szponzoráló cégek és a kocsikat készítő művészek szabad kezet kaptak kreativitásuk bemutatására. Céljuk az volt, hogy küldetésüket és mottójukat úgy mutassák be, hogy minél több élő virágot használjanak fel ihletett alkotásaikban. A tervek sok esetben visszanyúltak a gyermek rajzfilmfigurákhoz, hiszen a Debreceni Virágkarneválra rengeteg gyerek érkezik – és az alkotók hatalmas virágfiguráikkal szerették volna őket ámulatba ejteni.

A virágkocsikba és szobrokba szánt dáliák és más élő virágok tömkelege ismét Hollandiából, a tulipánok szülőhazájából érkezik. A karneváli felvonulást közel 2000 táncos és fúvószenekar kíséri.

Virágkarnevál az elmúlt években

A nyári fesztiválszezon legpompásabb eseménye a Debreceni Virágkarnevál, amely minden évben hatalmas tömegeket vonz Debrecen városába.

Augusztus 20-a Magyarországon I. István király szentté avatásának tiszteletére rendkívüli nemzeti és állami ünnep. Debrecen városában azonban ezen a napon rendezik meg a híres Virágkarnevált is. Ez a karnevál 1966 óta évente megrendezésre kerülő alaprendezvény a városban, és mindig nagy izgalommal fogadják a lakosok és a turisták egyaránt.

A virágkocsik, művészeti csoportok és virágokkal kapcsolatos programok szervezése jelentősen megnőtt az elmúlt években. Ez hozzájárult a rendelkezésre álló virágok számának növekedéséhez, valamint a virágokhoz hozzáférők számának növekedéséhez.

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek