+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben több mint negyvenféle kezelés közül választhatnak a betegek. A kezelések akkor a leghatékonyabbak, ha kombinálják őket. Kínálatunkban szerepelnek masszázsok, iszapkezelések, súlyfürdők, víz alatti masszázsok, víz alatti torna, különböző elektroterápiás kezelések és a legmodernebb lágylézeres kezelés. Napjainkban a hangsúly a komplex fizioterápiás kezeléseken van, ami azt jelenti, hogy a gyógyfürdőkúrát más eljárásokkal, például fizioterápiával, mechanoterápiával és elektroterápiával egészítjük ki. Az iszapkezelések iszappakolások formájában kerülnek alkalmazásra saját iszapunkkal, amely a fúrt kútjaink üledékéből és gyógyvizünkből áll. A balneoterápiás kezelések csak kúraszerűen hatékonyak, ezért kívánatos, hogy egy fürdő legalább két hétig tartson.

Hajdúszoboszlói gyógykezelések kezdetén reumatológus fizioterápiás vizsgálatot végeznek, majd a vendég az orvos által előírt kezeléseket az előírt időben és mennyiségben kapja meg. A NEAK-támogatott kezelések évente kétszer vehetők igénybe érvényes biztosítási kártyával rendelkezők számára! Egy kúra 4 kezelésből állhat (01-08), egy kúra maximum 15 kezelés lehet. Fontos tudni, hogy a gyógyfürdő használatának vannak ellenjavallatai!

 

Hajdúszoboszlói gyógykezelések

A gyógyfürdőnkben kínált összes hidroterápiás kezelés iszapvizet használ. Súlyfürdő kezelés: Ez egyfajta víz alatti trakció, amelyet egy speciális medencében, speciális felszereléssel végeznek. Ha nyakvonszolásról van szó, akkor azt elektromos vibrátorral egészítik ki. Ez a kezelés olyan problémákra jótékonyan hat, mint a porckorongok és ideggyökerek kisebb nyomás alatt tartása, az ínszalag- és izomgörcsök csökkentése, az izomgörcsök enyhítése és a krónikus gyulladásos tüszők csökkentése.

Gyógyfürdőnkben minden hidroterápiás kezelés iszapvízzel történik.

Víz alatti sugármasszázs: A víz fizikai és kémiai paraméterei mellett ez a masszázs izomtónusjavító hatású és fokozza a perifériás erek keringését. Alkalmazzák myalgia, izomgörcs, kontraktúrák, keringési zavarok és a vegetatív idegrendszer egyensúlyzavarai esetén.

A szénsavfürdő: a kezelés során a szénsav 2-3 perc után látható bőrpírt és értágulatot okoz. A vérnyomáscsökkentő hatás a sorozatos kezelést követően még sokáig tart. Hasznos krónikus artériás és vénás keringési zavarok esetén, és segíti a sebgyógyulást. Csökkenti a vér viszkozitását, ami döntő fontosságú az infarktus utáni rehabilitációban.

Víz alatti gyógytorna: a hidroterápiás eljárások egyike, elsősorban a víz közvetlen fizikai és termikus ingereivel hat. Kevesebb izomerő kifejtését igényli, és olyanok is végezhetik, akik egyébként erre képtelenek.

Iszapkezelés

Az iszapkezeléseket iszappakolás formájában alkalmazzuk, saját iszapunkkal, amely a fúrt kútjainkból származó üledékből és a gyógyvizünkből áll. Az iszappakolás lehet egész testre kiterjedő vagy részleges iszapkezelés. Az iszapot általában 42 °C-on, 2-3 cm vastagon hordjuk fel a kezelendő testrésen, majd lepedővel, gumilappal és takaróval takarjuk le. Nőgyógyászati szempontból krónikus gyulladások, adnexitisz, parametritisz stb. a menstruációs zavarok, valamint a nemi szervek alulfejlettsége és sterilitása indokolja az iszap alkalmazását. Gyermektelen nőknél évente kétszer. Több esetben számoltak be fogantatásról háromszori ismételt kezelés után.

Machenoterápia

Gyógyfürdőnkben kétféle masszázst kínálunk: klasszikus svédmasszázst és reflexológiai masszázst. Szakembereink különféle masszázstechnikákban képzettek, amelyek számos előnnyel járnak, többek között csökkentik a fájdalmat, szabályozzák az izomtónust, javítják a vérkeringést, csökkentik a fáradtságot és javítják a mentális egészséget. A reflexológiai masszázs a belső szervek rendellenességeinek kezelésére is alkalmazható.

Fizioterápia: A fizioterápia pontos klinikai vizsgálaton alapuló terápiás gyakorlatokból áll. A fizioterapeuták egyénileg vagy csoportosan foglalkoznak a betegekkel. A csoportos fizioterapeuta egyénileg is megfigyeli a betegeket, korrigálja a helytelen mozdulatokat, és szükség esetén bemutatja a gyakorlatot. A fizioterápia pozitív hatással lehet az egészségre, megelőző, gyógyító és rehabilitációs céllal az egész test vagy egyes szervek működésére.

Akut gyulladásos betegségben,  rosszindulatú daganatban, keringési elégtelenségben, súlyos vérnyomás- elégtelenségben, tuberkulózisban, súlyos központi idegrendszeri betegségben vagy fertőző bőrbetegségben szenvedők nem látogathatják fürdőnket.

Gyógyfürdőnk szolgáltatásait mozgáskorlátozott vendégek is igénybe vehetik! A pácienseket korszerű emelőberendezéssel tudjuk a medencébe emelni.

01 Termálfürdőzés medencekúra
02 Kádfürdő – kezelőkádban végzett terápia
03 Iszapfürdő – iszappakolás
04 Súlyfürdő
05 Szénsavas fürdő
06 Orvosi masszázs
07 Víz alatti vízsugármasszázs – tangentor
08 Víz alatti csoportos torna – vízitorna, gyógytorna
09 Komplex gyógyfürdőkúra

Hajdúszoboszlói gyógykezelések leírása

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek több mint 40 különböző kezelést kérhetnek a gyógyászati kezeléseken kívül, amelyek kombinálva a leghatékonyabbak. A legismertebb spa kezelések a fürdőkúra, az iszapfürdő, a súlyfürdő és a tangentoros víz alatti masszázskezelés. A gyógymasszőrök által alkalmazott masszázstechnikák tovább fokozzák a fenti kezelések hatékonyságát.

Kínálatában gyógy- masszázs, iszapkezelés, súlyfürdő, víz alatti masszázs, víz alatti torna, különböző elektroterápiás kezelések és a legmodernebb lágylézeres kezelés. Jelenleg a komplex fizioterápiás kezelésekre helyezzük a hangsúlyt, kiegészítve a gyógyfürdőkúrákat más eljárásokkal, mint például fizioterápiával, mechanoterápiával és elektroterápiával.

Az iszappakolást saját iszappal végezik, amely a gyógyfürdő fúrt kútjaiból származó üledékből és gyógyviíből áll. A balneoterápiás kezelések csak sorozatban végezve hatékonyak, ezért ideális, ha egy fürdőterápia legalább két hétig tart. A hidroterápias kezeléseknél minden esetben gyógyvízzel történik!

Súlyfürdő-terápia

Egyfajta, speciális medencében, víz alatt végzett vontatás, amelyet néha elektromos vibrátorral kiegészítve nyaki vontatásra alkalmaznak, a porckorongra és az ideggyökerekre nehezedő nyomás enyhítésére, a szalag- és izomgörcsök csökkentésére, az izomgörcsök enyhítésére és a krónikus gyulladásos tüszők csökkentésére.

A hévízi magyar reumatológus Moll Károlynak tulajdonítják a súlyfürdő, hivatalosabb nevén a subaqualis tractio kifejlesztését. A kezelés célja a gerinccsatornából kilépő idegekre nehezedő nyomás enyhítése, a paravertebralis izmok tónusának csökkentése, valamint a gerinc-, csípő- és térdízületek mozgáskorlátozásának mérséklése. A víz felhajtóereje hozzájárul e célok eléréséhez; lehetővé teszi a húzóhatást és fokozza a víz gyógyhatását.

Víz alatti masszázs-Tangentor

Víz alatti vízsguár masszázs. A víz fizikai és kémiai hatásain túlmenően izomfeszültség-csökkentő hatása is van, és fokozza a perifériás artériák keringését. Alkalmazzák izomgörcsök, izomgörcsök, összehúzódások, keringési zavarok és vegetatív idegrendszeri egyensúlyzavarok esetén.

Masszázs

Gyógyfürdőnkben kétféle masszázst kínálunk: klasszikus svédmasszázst és reflexológiai masszázst. Masszázsterapeutáink magasan képzettek, és olyan kezeléseket tudnak nyújtani, amelyek számos előnnyel járnak, többek között csökkentik a fájdalmat, javítják az izomtónust, szabályozzák a vérkeringést, csökkentik a fáradtságot és javítják a mentális jólétet. A reflexológiai masszázs belső szervi rendellenességek kezelésére is alkalmazható.

A szénsavfürdő- Szénsavas fürdő

A kezelés során a szénsav látható bőrpírt okoz, és az értágulat 2-3 perc kezelés után észrevehető. A vérnyomáscsökkentő hatás a sorozatos kezelést követően hosszú ideig tart. Jó hatású krónikus artériás és vénás keringési zavarok esetén, és segíti a sebgyógyulást. Csökkenti a vér viszkozitását, fontos az infarktus utáni rehabilitációban.

A víz alatti gyógytorna-Vizitorna

A víz alatti gyógytorna olyan hidroterápiás kezelés, amely elsősorban a víz közvetlen fizikai és termikus stimulációjára épül. Előnye, hogy kevesebb izommunka szükséges hozzá, és olyanok is végezhetik, akik erre egyébként képtelenek.

Gyógytorna-Száraz torna

A gyógytorna egy olyan terápia, amely fizikai gyakorlatokat alkalmaz a személy kezelésére. A gyakorlatok klinikai vizsgálaton alapulnak. A fizioterapeuták a gyakorlatokat a páciensekkel egyénileg vagy csoportosan végzik. A fizioterapeuta a csoportban egyénileg is figyeli a pácienseket, korrigálja a helytelen mozdulatokat, és szükség esetén bemutatja a gyakorlatot. A gyógytorna pozitív hatással lehet az egész test vagy egy-egy szerv egészségére.

Iszapkezelés-Iszappakolás

Az iszapkezeléseket iszappakolással végezik, saját iszapot használva, amely a fúrt kutakból származó allúviumból és a gyógyvizeinkből származó üledékből áll. Az iszappakolás lehet egész testre kiterjedő vagy részleges iszapkezelés. Az általában 42 °C-os iszapot 2-3 cm vastagon felhordják az érintett testrészre, majd lepedővel, gumilappal és takaróval takarják le. Nőgyógyászati szempontból az iszapkezelés krónikus gyulladásokon és menstruációs zavarokon segíthet. Vannak beszámolók arról, hogy gyermektelen, meddő nők évente kétszer-háromszor többszöri kezelés után megfogantak.

Elektroterápia-Kisfrekvenciás kezelések

Ideg-, izom- és ízületi fájdalmakat alacsony frekvenciájú kezelésekkel kezelünk, amelyeknek fájdalomcsillapító és keringésjavító hatásuk van. Gyakran alkalmazzuk a galvánkezelést, hogy iontoforézisen keresztül juttassuk be a gyógyszereket. A hidrogalvánikus kezelések az elektromos áram és a hidroterápia kombinációját jelentik, amelyeket elsősorban az egyszerre több ízületet és testrészt érintő betegségek, például a reumás ízületi gyulladás, a lágyrészreuma és a fibromyalgia esetében alkalmaznak.

TENS

Az impulzusáram egyes típusait  fájdalomcsillapításra, míg másokat – interferencia, stimuláló terápiaként izomstimulációra használnak. A középfrekvenciás kezeléseket magterápiára, a nagyfrekvenciás kezeléseket pedig fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre és keringésserkentésre használják.

Ultrahang

Az ultrahang fizikai és biológiai következményei, mint például a sejtek mikromasszírozása, értágító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, fibrilláló és hámlasztó hatásúak. Ezek teszik az ultrahangot a mozgásszervi rendellenességek kezelésére általánosan alkalmazott fizioterápiás kezeléssé.

Fényterápia-Infravörös fény

Az infravörös fényterápia csökkenti a merevséget, a fájdalmat és az ödémát, miközben fokozza a vérkeringést, elősegíti a gyógyulást és segíti a sebgyógyulást. Az ultraibolya sugárzást elsősorban a pikkelysömör kezelésére használják, a balneoterápia mellett, jó eredményekkel. A lágylézeres kezelés degeneratív és gyulladásos mozgásszervi megbetegedések, valamint sérülések és műtétek utáni kezelések esetén hatékony, anyagcsere-, keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és szövetregenerációt elősegítő hatása miatt.

 Ivókúrák-Inhaláció

Amennyiben a sekélyebb rétegek nem szennyezettek, a szén-dioxiddal dúsított víz ásványvízként iható. A Pávai Vajna ásványvíz magas hidrogénkarbonát-koncentrációja miatt jótékonyan hat emésztési zavarokra – savtúltengésre, vizelet- és fekélybetegségekre -, mivel savcsökkentő és semlegesítő hatású. Gyógyvizünkkel végzett inhalációs terápia a krónikus légúti betegségeken (hörghurut) segíthet a légzésfunkció javításával.

Mofetta-Széndioxidos kezelés

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő legújabb kezelése a mofetta kezelés, azaz a szén-dioxidos gázkezelés. Ennek a kezelésnek az elvégzéséhez orvosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket a fürdő saját reumatológus orvosai írják fel. A szén-dioxid gáz a bőrön keresztül a szövetekbe diffundál, és specifikus értágító hatással van a perifériás keringésre, a mikrocirkulációra, másodlagosan pedig kedvező hemodinamikai hatással van a szívműködésre. A kezelés színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb CO2-gázt tartalmazó kabinban történik. A bőrön keresztül megnövekedett vérkeringés bársonyos meleget okoz.

Hajdúszoboszlói gyógyvizes kültéri medence féltetővel árnyékolva

Hajdúszoboszlói gyógykezelések egész évben elérhetőek a fürdővárosba!

Hajdúszoboszlói gyógykezelések egész évben elérhetőek a fürdővárosba! Hajdúszoboszló, a gyógyvizeiről híres magyarországi fürdőváros, ahol nemcsak kivételes pihenésre, hanem hatékony gyógykezelésekre is lehetőség nyílik. A fürdőváros a Természetes Gyógyforrások Tárháza, és a Társadalombiztosítás által támogatott kezeléseket kínálva teszi elérhetővé az egészségügyi szolgáltatásokat. Válassza hozzá: nyugdíjas kedvezményes szállást félpanziós ellátással 6 éjszakára!
Gyógyvizek Varázsa

A Magyar Társadalombiztosítás (TB) támogatja és finanszírozza a hajdúszoboszlói fürdőkben elérhető gyógykezeléseket, lehetővé téve az egészségügyi szolgáltatások széles körű elérhetőségét.

Reumatológiai Kezelések: A gyógyvizek kiválóan alkalmasak reumatikus panaszok kezelésére. A TB támogatja a reumatológiai vizsgálatokat és az azok alapján születő kezelési terveket.

Mozgásszervi Problematikák: A gyógyvizek kímélik az ízületeket és elősegítik a mozgékonyságot. TB által finanszírozott fizioterápiás kezelések segítenek azoknak, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek.

Bőrgyógyászati Kezelések: A hajdúszoboszlói gyógyvizek hatásosak a bőrbetegségek, például az ekcéma és a pikkelysömör kezelésében. A TB támogatást nyújt a szükséges bőrgyógyászati kezelésekhez.

Légúti Problémák Kezelése: A gyógyvíz inhalációs kezelései jótékony hatást gyakorolnak a légúti megbetegedésekre. TB által finanszírozott kezelések segítik azokat, akik légúti problémákkal küzdenek.

Hogyan Juthatunk Hozzá a Támogatott Kezelésekhez?

A TB által támogatott gyógykezelések igénybevétele előtt fontos lépés a reumatológiai vagy szakorvosi vizsgálat. Az orvos felméri a beteg egészségi állapotát és szükség esetén kezelési tervet állít össze. Ezután a TB támogatásával a kezeléseket el lehet indítani.

A Gyógyulás Élménye

Hajdúszoboszló nemcsak gyógykezeléseivel, hanem barátságos atmoszférájával és kivételes vendéglátásával is emlékezetessé teszi a gyógyulás élményét. A fürdővárosban eltöltött idő garantáltan pozitív hatással lesz a testre és a lélekre.

Azok, akik az egészségükért és pihenésükért érkeznek Hajdúszoboszlóra, számíthatnak a modern gyógyászati szolgáltatásokra és a TB által támogatott kezelésekre, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és a gyógyító pihenéshez. Gyógyüdülés Hajdúszoboszlón egész évben lehetséges!

A TB által támogatott gyógykezeléseken kívül Hajdúszoboszló számos további lehetőséget kínál az egészség és pihenés szimfóniájának teljes élvezetéhez.

Szauna és Wellness: A város számos wellness-szolgáltatással rendelkezik, ahol a látogatók a szaunák és pezsgőfürdők áldásos hatásait élvezhetik. A TB által támogatott kezelések kiegészülnek a szauna világ gyógyító és relaxációs élményeivel.

Gasztronómiai Élmények: Az egészség és a jó közérzet nemcsak a gyógykezeléseken múlik. Hajdúszoboszló kulináris kínálata is hozzájárul a teljes kikapcsolódáshoz. Az ízletes ételek és italok segítik a gyógykezelések utáni regenerációt.

Kulturális Élmények: A város gazdag kulturális örökséggel rendelkezik. A TB által támogatott kezelések mellett a látogatók felfedezhetik a helyi múzeumokat, galériákat és más kulturális látnivalókat, amelyek szellemi frissességet is nyújtanak.

Természeti Szépségek: Hajdúszoboszló környezete is bővelkedik természeti látnivalókban. A városi parkok, sétányok és a Tisza folyó környéke kellemes kikapcsolódást nyújtanak, ami kiegészíti a gyógykezelések által nyújtott előnyöket.

Összegzés

Hajdúszoboszló egy olyan hely, ahol az egészség és a pihenés összetalálkozik, és a TB által támogatott gyógykezelések teret adnak az egészséges életvitelnek. Az itt eltöltött idő nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja, és a vendégek egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet felé lépnek.

Fontos kiemelni, hogy a TB által támogatott kezeléseket igénybe venni előzetesen orvosi vizsgálat szükséges, és a TB által elfogadott kezelési tervek szerint kell eljárni. A szükséges információkért és részletekért mindig érdemes konzultálni az egészségügyi szakemberrel vagy a TB illetékes szervezettel.

Hajdúszoboszló várja azokat, akik egyszerre szeretnék felfedezni a gyógyító vizek erejét és a város szépségeit, és akik számára az egészség és a pihenés egyet jelent a tökéletes harmóniával.