fbpx
+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Hajdúszoboszló Cirkusz 2023 MR GERARD Cirkusz! Június 27-től gálaműsorral megnyitja kapuit a nagyérdemű publikum előtt! Vadonatúj szórakozási lehetőség Hajdúszoboszlón az Extrem Comedy interaktív showműsor, melyben Mr. Gerald világ legfiatalabb cirkuszigazgatója lép fel. Jöjjön el és ámuljon el olyan extrém artisták előtt, mint a kolumbiai Duo Palmer, aki 8 méter magasan a feje fölött táncol a kötélen, vagy Fernando, aki a 10 méteres halálkeréken izzasztja meg a tenyerét.

Jegyfoglalás: 06 30 136 02 80

Hajdúszoboszló szállás közvetlen a fürdő mellett!

Hajdúszoboszló Cirkusz 2023 – Mr. Gerald Cirkusz

A nagy sikerű 2022. turné után, az idei évben is egész nyáron a hajdúszoboszlói strand mellett turnézik a Mr.Gerald cirkusz. Műsoruk hétfő kivételével minden nap június 27- től egészen szeptember 03- ig este 20:15- órától látható.

De hogy a nevetés bőséges legyen… Gerald úr, a sztárbohóc, a maga vizuális humorával gondoskodik róla. Aztán továbblépünk az extrém motorozás szférájába, ahol egyszerre több motorral pörög a fejed, míg a Volante duó szaltókkal tölti meg a nagyszínpad levegőjét. A színpadot az egyetlen Faith of Love tölti meg szenvedéllyel.

Ezt a fellépést nem akarod kihagyni, a maga nemében egyedülálló látványvilágával és hanghatásaival.

Részletek

Jegyárak.

Gyermek belépő Feltöltés alatt-Ft

Felnőtt belépő Feltöltés alatt-Ft

VIP gyermek belépő Feltöltés alatt-Ft

VIP felnőtt belépő Feltöltés alatt-Ft

Helyszín:

Hajdúszoboszló, József Attila utca és Lovas utca sarok. Közvetlen a csónakázó tó mellett!

Nyitva:

Június 27- től szeptember 03- ig

Előadás kezdete:

20:15- óra

Szünnap:

Hétfő

A cirkusz

A cirkusz egy kör alakú sátorból indult ki, amelyben egy vándorló mutatványos csoportot tartottak. Ma már hosszú és jelentős múltra visszatekintő előadó művészet. A modern cirkusz eredete 1769-re nyúlik vissza, amikor Philip Astley-nek az az ötlete támadt, hogy egy londoni lovasiskolában lovasszámokat adjon elő néhány akrobatikus mutatvánnyal, például erősemberekkel és kötéltáncosokkal. tíz évvel később körbekerítette az iskolát széksorokkal, és elnevezte Royal Amphitheatre of Artsnak.

A cirkusz először az Amerikai Egyesült Államokban, Philadelphiában jött létre 1778-ban. Legsikeresebb időszakát a Barnum-cirkusz idején élte, amely Buffalo Bill lovasával meghódította a világot. John Ricketts 1793-ban szintén cirkuszt hozott létre. Az előadásokat eredetileg kifejezetten erre a célra kialakított épületekben adták elő. Később azonban egyre inkább elterjedtek a sátrakban utazó cirkuszok, mint például a Barnum & Bailey Cirkusz.

Az állatcirkuszok hosszú és változatos múltra tekintenek vissza, az első esetek némelyike a birodalom bukása utáni Franciaországban történt. Ezeket a korai cirkuszokat többnyire lovaslovasok népesítették be, és igen népszerűek voltak. Párizsban a Cirque Napoleon (ma Cirque d’Hiver néven ismert) cirkuszt 1852-ben alapították, és népszerű célpont volt azok számára, akik különféle állatszámokat akartak látni. Angliában 1870-ben nyílt meg az első nagy állatcirkusz (menagerie). 1914 után a vadállatszámok kezdtek elterjedni, Amar, Pinder és Bouglione voltak a leghíresebbek.

Budapesten az első állandó cirkuszt az olasz művész Barocaldi, a másodikat pedig a német-holland cirkuszigazgató, Ede Wulf Wulf alapította a század elején. A hullámbádogból készült cirkuszépületet Wulf 1895-ig üzemeltette. Ezt követően 1904-től Beketow Mátyás, majd 1935-től Fényes György vezette a Városi Cirkuszt. A név ekkor változott Fényes Cirkuszra. Az épületet 1966-ban lebontották. A Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete 1971 óta működik a Városligetben.