+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Hajdúszoboszló Cirkusz 2024 MR GERARD Cirkusz! Június 03- tól szeptember 08- ig! A Mr. Gerald Cirkusz idén is visszatért Hajdúszoboszlóra, hogy a nyári szezonban új, lenyűgöző show műsorral szórakoztassa a közönséget. 2024-ben ismét világszámokkal, humorral és kiemelkedő minőséggel vár mindenkit, aki szórakozni vágyik.Vadonatúj szórakozási lehetőség Hajdúszoboszlón az Extrem Comedy interaktív showműsor, melyben Mr. Gerald világ legfiatalabb cirkuszigazgatója lép fel. Nyáron Hajdúszoboszló Cirkus!

FONTOS!

Hétfő és kedd szünnap!

Jegyvásárás infó:

Telefon: +36 30 136 0280
E-mail: jegy.mrgeraldcirkusz@gmail.com

Hajdúszoboszló szállás közvetlen a fürdő mellett!

Hajdúszoboszló Cirkusz 2024 – Mr. Gerald Cirkusz

Ez az év különleges lesz, hiszen immáron harmadik alkalommal rendezzük meg a világszínvonalú show-t Hajdúszoboszló szívében. A show keretében a világ legjobb művészeit hozzuk el évről évre, hogy minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújtsunk. Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik az egyedülállóan tervezett, legmodernebb hang- és látványtechnikával felszerelt arénában zajló produkciókat. Hajdúszoboszló programok, látnivalók, koncertek, fesziválok egész évben!

Programok és Különlegességek

A cirkusz idei műsora több új elemet is tartalmaz, beleértve a lélegzetelállító akrobatikus számokat és az interaktív előadásokat, amelyek közvetlen kapcsolatot teremtenek a közönség és a fellépők között. Számíthatnak továbbá különleges vendégművészekre, élő zenei kíséretre, valamint egy sor meglepetés előadásra, amelyek garantáltan magukkal ragadják a nézőket.

Gyere el és tapasztald meg a cirkuszművészet csodáját, ahol a klasszikus cirkuszi elemek ötvöződnek a modern szórakoztatás legújabb technológiáival. Mr. Gerald és csapata garantálja, hogy a látogatásotok Hajdúszoboszlón feledhetetlen lesz!

Ne maradj le erről az izgalmas, élményekkel teli cirkuszi show-ról, mely egyaránt szolgál kikapcsolódási lehetőséget minden generáció számára!

Helyszín:

Hajdúszoboszló, József Attila utca és Lovas utca sarok. Közvetlen a csónakázó tó mellett!

Nyitva:

Június 03 – től szeptember 08- ig

Előadás kezdete:

20:15- óra

Szünnap:

Hétfő és Kedd.

A cirkusz

A cirkusz egy kör alakú sátorból indult ki, amelyben egy vándorló mutatványos csoportot tartottak. Ma már hosszú és jelentős múltra visszatekintő előadó művészet. A modern cirkusz eredete 1769-re nyúlik vissza, amikor Philip Astley-nek az az ötlete támadt, hogy egy londoni lovasiskolában lovasszámokat adjon elő néhány akrobatikus mutatvánnyal, például erősemberekkel és kötéltáncosokkal. tíz évvel később körbekerítette az iskolát széksorokkal, és elnevezte Royal Amphitheatre of Artsnak.

A cirkusz először az Amerikai Egyesült Államokban, Philadelphiában jött létre 1778-ban. Legsikeresebb időszakát a Barnum-cirkusz idején élte, amely Buffalo Bill lovasával meghódította a világot. John Ricketts 1793-ban szintén cirkuszt hozott létre. Az előadásokat eredetileg kifejezetten erre a célra kialakított épületekben adták elő. Később azonban egyre inkább elterjedtek a sátrakban utazó cirkuszok, mint például a Barnum & Bailey Cirkusz.

Az állatcirkuszok hosszú és változatos múltra tekintenek vissza, az első esetek némelyike a birodalom bukása utáni Franciaországban történt. Ezeket a korai cirkuszokat többnyire lovaslovasok népesítették be, és igen népszerűek voltak. Párizsban a Cirque Napoleon (ma Cirque d’Hiver néven ismert) cirkuszt 1852-ben alapították, és népszerű célpont volt azok számára, akik különféle állatszámokat akartak látni. Angliában 1870-ben nyílt meg az első nagy állatcirkusz (menagerie). 1914 után a vadállatszámok kezdtek elterjedni, Amar, Pinder és Bouglione voltak a leghíresebbek.

Budapesten az első állandó cirkuszt az olasz művész Barocaldi, a másodikat pedig a német-holland cirkuszigazgató, Ede Wulf Wulf alapította a század elején. A hullámbádogból készült cirkuszépületet Wulf 1895-ig üzemeltette. Ezt követően 1904-től Beketow Mátyás, majd 1935-től Fényes György vezette a Városi Cirkuszt. A név ekkor változott Fényes Cirkuszra. Az épületet 1966-ban lebontották. A Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete 1971 óta működik a Városligetben.