+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan töltik utazással. Hajdúszoboszlói apartmanok, Eger szállások, Gyula, Budapest és Pécs a legkedveltebb úti célok között szerepel ezen a hétvégén. Az októberi foglalások száma már most meghaladja a tavalyi és a 2019-es adatokat. Észak-Magyarország legnépszerűbb régiója a foglalások számát tekintve. Így a hajdúszoboszlói apartmanok is jó profitra számíthatnak.

Az idei egyetlen hosszú hétvége 2021

Az idei egyetlen őszi hosszú hétvége népszerű az utazók körében. Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Budapest és Pécs voltak eddig a legnépszerűbb úti célok. Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz is befutott az első 10 közé, de a fürdővárosok ezzel Hajdúszoboszló mindenképp dobogós helyen van. Mindenszentek a hosszú hétvégén átlagosan 15%-kal többet fizetünk személyenként és éjszakánként, mint a tavalyi október 23-i hosszú hétvégén. Azért hasonlítják 2019. október 23-hoz ezt a hétvégét, mert tavaly november 1-jén vasárnap volt, akkor nem volt hosszú hétvége.

Magyarországon egy szállodai éjszaka átlagosan 10 ezer forintba kerül fejenként. Kiemelnénk, hogy itt szállodáról van szó! Apartmanok viszonylatában maradtak a tavalyi és népszerűek a fürdővárosok kisebb szálláshelyei, amelyek nem rendelkeznek fürdővel, de a város adottságai mégis lehetőséget kínálnak a gyógyfürdőzés, élményfürdőzés, wellnessezés lehetőségére. Így van ez hajdúszoboszlói apartmanok viszonylatában is, így átlagosan a foglalások 38 nap, azaz átlagosan egy hónappal előre foglaltak már a vendégek erre a hétvégére. Az apartman szállások tartózkodási hossza 2 – 3 éjszaka. A foglalások egyharmada szállodákra, hotelra történt, egyötöde apartmanokra, közel egyötöde panziókra, vendégházakra és egyéb szálláshelyekre vonatkozik. Igaz, minden harmadik hosszúhétvégéző Vendég szállodát, illetve wellness szálláshelyet választott. Figyelemre méltó az apartmanok foglalási százaléka, ami a pandémiás helyzet óta emelkedett ennyire és szinte hasonló a szállodák arányaival.

A legforgalmasabb nap

A legforgalmasabb nap október 31-én, vasárnap lesz, amikor az órákat átállítják a téli időszámításra. A legtöbb apartman szállás számára az év legforgalmasabb időszaka október utolsó hete, amikor az órát átállítják a „téli” időszámításra, ami egy plusz órát ad az embereknek vasárnap reggel az ágyban. Természetesen ez az egy óra nincs felszámolva, így mondhatjuk ingyen pihentünk plusz egy órát 🙂 Ez a valóságban elhanyagolható, de jó volt eljátszadozni a gondolattal…