+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A város nyári tevékenységei iránti érdeklődés növekedésével a szállásfoglalások is újra élénkülni kezdenek. A tapasztalatok alapján a vendégek a járvány kezdete óta optimisták, a szállásadók pedig rugalmasan kezelik a foglalásokat. Sokan a tavaszi foglalásaikat nyárra vagy őszre módosították. Jó tendencia, amit látunk, hogy a belföldi vendégek már januárban vagy februárban lefoglalják és előfoglalják nyári nyaralásukat, és kevés a lemondás. Ez azt jelenti, hogy a szállásadóknak nem kellett jelentős előlegeket visszafizetniük, ami nagy segítség számukra. Bár áprilisban nyitva voltak a szállodák, a kijárási tilalom miatt szinte alig voltak vendégek a kistérségben, de most kezd visszatérni a foglalási tendencia. Sajnos a vezetett túrák az elmúlt hetekben elmaradtak, de remélhetőleg hamarosan újraindulnak, az óvintézkedések függvényében.

Szállásfoglalás a hajdúszoboszlói strand mellett!

Idén is lesz nyár

Hajdúszoboszlón ismét nőnek a foglalások, ami azt jelzi, hogy a fürdővárosba visszatér az élet. A statisztikák szerint a magyarok fele itthon szeretne nyaralni, míg 12 százalékuk külföldre utazna.
Hosszú elzárkózás után megnőtt az utazási és nyaralási kedv. Júliusra és augusztusra már érezhetően vannak foglalások, a nagy tavak körüli területek, mint a Balaton vagy a Tisza-tó, egyelőre a legkeresettebb úti célok.

A hajdúszoboszlói strand látogatottságának korlátozása és az óvintézkedések azt mutatják, hogy a fürdővárosban is egyre nagyobb az érdeklődés a nyaralni vágyók részéről. Ami a belföldi utazásokat illeti, leginkább a rövidebb, 2-3 napos utak népszerűek, ami azt jelenti, hogy a hosszabb, akár kéthetes nyaralások csak 2021-ben válhatnak általánossá. A magyarok többsége a kisebb családi szállodákat és az Airbnb-s szálláshelyeket részesíti előnyben.

Több százezer eurót fizetnek a magyarok a legjobb szálláshelyekért ezekben a vidéki városokban a nyaralás alatt. Az elemzők szerint a friss statisztikák a turizmus fokozatos, de folyamatos fellendülését tükrözik, és a belföldi turizmus az előrejelzések szerint az év végére eléri a járvány előtti szintet. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint idén májusban a vendégéjszakák száma 32 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2019 májusában, de két és félszerese a 2021 májusának. A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodák, panziók, kempingek, üdülőházak és közösségi szálláshelyek) eltöltött vendégéjszakák száma idén májusban több mint másfélszeresére nőtt 2021 azonos hónapjához képest, ami elsősorban a járványügyi korlátozások miatti alacsony bázisnak köszönhető. Bár még mindig 22%-kal alacsonyabb, mint 2019 májusában, a koronavírusjárvány kitörése előtt. Cikkünkben megnézzük, hol nyaraltak a legtöbb magyar idén nyáron, és melyek voltak a legdrágább szálláshelyek.