+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Négyévszakos minden hónapban használható játszóház tervezéséről döntött Hajdúszoboszló Képviselő – testülete.

MI Hajdúszoboszlóért képviselői által javasolt, egész évben használható játszóház tervezéséről döntött a városi önkormányzat 2021. szeptemberi ülésén. A projekt jelenleg az Eleven Park fantázia nevet kapta, mely remények szerint a következő Európai Uniós ciklusban 2021 – 2027. sikerül forrást találni a finanszírozásra. A projekt megvalósul, akkor egy évtizedes álom válik valóra, hiszen minden hónapban rendelkezésre állna és minden korosztályt kiszolgálna a multifunkciós létesítmény.

Egyedülálló lenne a térségben

A Hajdúszoboszlón egyedülálló létesítmény, amelyet a városba lakó családok és az ide látogató hotelek, panziók, apartmanok vendégei, turisták egyaránt igénybe vehetnék, illetve a fürdőváros vonzási körzetében lakók is bizonyára szívesen látogatnák. A háromszintes épület központi eleme egy nagy, köztes födém nélküli nyitott tér, amely különböző átvariálható részekből állna. Itt lenne lehetőség különböző szabadtéri rendezvények lebonyolítására. Ezenkívül az Eleven Park remek helyszínt biztosítana születésnapi partik és egyéb rendezvények számára. Ezzel a beruházással olyan helyszínnel bővülne a helyi programlehetőség, mely a környéken lévő hotel, apartman és további szálláshelyek vendégeit is vonzaná a településre.

Az innovatív játszóház az elképzelések szerint minden modern igényt kielégítene, így helyet kapna benne többek között Dram Walls mászófal, Geometrix 3 dimenziós mászórész – ahol térbeli formákon kell megmutatni ügyességedet, Jump in the Air – mozgó akadályokon való feladatok, Fun Walls – interaktív mászófal különböző formákkal, csúszda és mászórámpa, Lézer labirintus, Baby Word, Trambulinpark, Ninja pálya

Játszóház lehetséges helyszíne

A játszóház tervezett helyszíne egy jelenleg murvás terület a város üdülő negyedében az úgynevezett Bánomkertben a Gábor Áron utca és Szent Erzsébet utca kereszteződésben.

A mai döntés csak az első lépés a folyamatban, de bízunk benne, hogy lehetősége lesz a fürdővárosnak finanszírozást találnia a projekt megvalósításához.

Szöveg forrás: MI Hajdúszoboszlóért Facebook oldala