+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Kösely Kupa a régió egyik leghíresebb lovasversenye, amelynek hagyományai négy évtizedes múltra tekintenek vissza. A Hajdúszoboszló Város Nagydíjára az ország minden tájáról érkeznek versenyzők. A díjugrató versenyek mellett különböző előadások, csikósverseny és vásár is lesz. A rendezvényre a belépés ingyenes.

SZÁLLÁSFOGLALÁS A KÖZELBEN

Kösely Kupa Hajdúszoboszló 2022.0 július 29-30-31.

Az első lóverseny ötlete 1981-ben született meg Hajdúszoboszlón, hogy emléket állítsunk hajdú őseinknek és hagyományaiknak. Az elmúlt 40 évben a lovasnapi rendezvény – amely hagyományőrző szándékkal jött létre – kiemelt helyet vívott ki magának a szomboszlói nyári rendezvények között.

A Kösely Kupa több mint négy évtizede rangos verseny, látványos kiegészítő programokkal és kiváló kikapcsolódási lehetőségekkel a családok számára. 2020-tól kiemelt célja a hagyományos magyar lófajták és a nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, a nemzeti öntudat erősítése. A szervezők nem csak a lovasfesztiválra gondoltak. Így lesz gyermekprogram, mese sátor élő mesével, kézműves foglalkoztatás, igazi nagy koncert és vásár. A szervezők várják az egész családot a hétvégi rendezvényre.

A 41. rendezvényünk a nemzeti identitás megerősítésének és a hajdúk hagyományaihoz való kapcsolódás kulcsfontosságú pillanata. Idén több szervezet és intézmény közösen szervezi.
Az ingyenes rendezvényen a látogatók megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, vásárolhatnak helyi népi iparművészek által készített árukat, megismerkedhetnek a helyi értékekkel, valamint kézműves és táncműhelyeken keresztül felfedezhetik a népi kultúra szépségeit. A fesztivál és verseny kinőtte magát a régió egyik legszínvonalasabb rendezvénnyé!

A rendezvény a városi reptéren látogatható.

Kösely Kupa megnyitó felvonulás

Pénteki programok:

Szombati program:

Vasárnapi program:

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek