+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Az évtizedek óta fennálló Kösely-kupa, mely büszkén tekint vissza négy évtizedes múltra, a régió egyik legmagasabb színvonalú lovasversenye. Augusztus 4-6. között nyitja kapuit az érdeklődők előtt, hogy átélhessék ezt az emlékezetes eseményt.

Egykoron, 1981-ben városunkban született meg az első szoboszlói lovasverseny gondolata, amely méltó emléket állított lovas hajdú őseinknek és hagyományainknak. Azóta eltelt 40 év, de a hagyományápoló szándékkal létrehozott lovasnap továbbra is méltán büszkélkedhet az általa elért kiemelkedő helyzetével a szoboszlói nyári rendezvények között.

2023. augusztus 4 – 6.

Hajdúszoboszlói szállás közvetlen a fürdő mellett!

FONTOS!

A rendezvényre való belépés és a programok látogatása INGYENES, kivéve a Follow The Flow koncertet (2023. augusztus 4., 21:00, repülőtér), melyre az alábbi kategóriájú jegyek válthatók.

JEGYVÁSÁRLÁS!

A koncertjegyek árai:

  1. Hajdúszoboszlói diákoknak (Hajdúszoboszlói lakcímkártyával és diákigazolvánnyal rendelkező, nappali tagozatosok): 2000 Ft
  2. Hajdúszoboszlói felnőtteknek (Hajdúszoboszlói lakcímkártyával rendelkezők): 3000 Ft
  3. Nem hajdúszoboszlóiaknak (mindenki, aki a fenti két kategóriába nem tartozik): 4000 Ft

A koncertjegyek vásárlása:

  1. Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár jegypénztárában, hétköznapokon 9-12 és 13-16 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.
  2. Hajdúszoboszlói Tourinform Irodában, minden nap 9-19:30 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Kösely – kupa Hajdúszoboszló 2023.

Hétvégén, péntektől szombatig a lósportok szerelmeseit Hajdúszoboszlóban várja a negyvenegyedik Kösely-kupa, mely a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye. A díjugrató számok mellett számos színes program várja az érdeklődőket, mint például koncertek, táncház, bemutatók, csikósverseny és kirakodóvásár. A képen látható, hogy péntek este lenyűgöző lovasfelvonulásban gyönyörködhettek az érdeklődők.

Program

Augusztus 4. (péntek)

17.40 – 18.00 Zichy Géza Zeneiskola előadása, Főnix Mazsorett show 18.00 – 18.30 Megnyitó ünnepség és ünnepi beszédek. 18.30 Parádés Lovasfelvonulás. Útvonal: Hősök tere – Szilfákalja utca – Fürdő utca – Gábor Áron utca – Szent István utca – Böszörményi utca, végállomás: Repülőtér.

Augusztus 5. (szombat)

Díjlovas verseny (Repülőtér), Szabadidőlovas verseny.

Augusztus 6. (vasárnap)

Fogathajtó verseny (Repülőtér). Díjugrató verseny. Szabadidőlovas verseny.

A régió rangos lovasfesztiválja

Az első lóverseny ötlete 1981-ben született meg Hajdúszoboszlón, hogy emléket állítsunk hajdú őseinknek és hagyományaiknak. Az elmúlt 40 évben a lovasnapi rendezvény – amely hagyományőrző szándékkal jött létre – kiemelt helyet vívott ki magának a szomboszlói nyári rendezvények között.

A Kösely Kupa több mint négy évtizede rangos verseny, látványos kiegészítő programokkal és kiváló kikapcsolódási lehetőségekkel a családok számára. 2020-tól kiemelt célja a hagyományos magyar lófajták és a nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, a nemzeti öntudat erősítése. A szervezők nem csak a lovasfesztiválra gondoltak. Így lesz gyermekprogram, mese sátor élő mesével, kézműves foglalkoztatás, igazi nagy koncert és vásár. A szervezők várják az egész családot a hétvégi rendezvényre.

A fesztivál a nemzeti identitás megerősítésének és a hajdúk hagyományaihoz való kapcsolódás kulcsfontosságú pillanata. Idén több szervezet és intézmény közösen szervezi.
Az ingyenes rendezvényen a látogatók megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, vásárolhatnak helyi népi iparművészek által készített árukat, megismerkedhetnek a helyi értékekkel, valamint kézműves és táncműhelyeken keresztül felfedezhetik a népi kultúra szépségeit. A fesztivál és verseny kinőtte magát a régió egyik legszínvonalasabb rendezvénnyé!

A rendezvény a városi reptéren látogatható.

Kösely Kupa megnyitó felvonulás