+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A május 1-jei hétvége jó alkalom a kikapcsolódásra, kirándulásra és szórakozásra. Majális Hajdúszoboszlón és strandnyitó! Hajdúszoboszló remek úti cél, hiszen április 30-án újra nyitva lesz a szabadtéri medence. Este pedig ingyenesen részt vehettek a Strandnyitó buliban a Mediterrán medence partján. A városi rendezvények mellett számos regionális lehetőség várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.

Szállás a strand mellett: Best Apartman!

Gyere el pároddal vagy családoddal Hajdúszoboszlóra április utolsó hétvégéjén! Töltsd a hosszú hétvégét a fürdővárosban, ahol a majális mellett az ingyenesen látogatható Hungarospa Strandnyitó Bulija megkoronázza a hétvégét.

Majális Hajdúszoboszlón

Retró Majális lesz május 1-jén Hajdúszoboszlón. Ez az esemény indítja a nyári rendezvénysorozatot, amely tele lesz izgalmakkal. A nap folyamán számos retró slágerre számíthattok, melyeket eljátszanak. Reméljük, hogy régi és új barátainkat is ott látjuk!

Idén májusban két nagyszabású rendezvény is lesz Hajdúszoboszlón. Az első a Hortobágyi Kézműves Majális, amely a hagyományos magyar mesterségek ünnepe. A Vadasparkban pedig a Farkas Majális tematikus program gyerekeknek. Ha ez idő alatt szállást keresel Hajdúszoboszlón, ne aggódj rengeteg szálláshelyen között válogathatsz. Nézd meg apartmanunkat a Best Apartmant, mely közvetlen fürdőkomplexum mellett található.

Majális

Jelentése: szabadban rendezett vidám társas rendezvény, összejövetel, Májusi.

Majálist a munka ünnepén, a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnapon, több országban is Május 1-én rendezik meg.

Május 1-hez kapcsolódik a májusfa állítása. Magyarországon a székelyek „jákob létrájának” vagy „haitnali botnak” nevezik.

Az emberek tavasszal országszerte hagyományos rendezvényeket szerveznek, amikor mindig rengeteg programon lehet részt venni. Ezeknek a rendezvényeknek az egyik legfontosabb eleme a vidámpark, dodgem-autókkal, körhintákkal, lövöldözős galériákkal és mindenféle gyomorforgató hullámvasutakkal. Nincs karnevál vattacukor nélkül a gyerekeknek, és ez most már sokféle ízben kapható. Jól esnek ilyenkor a magyaros ételek, mint például a mustáros kolbász, mely szintén hozzátartozik a majális hangulatához. Általában ünnepi hangulat van, egész nap tartó zenei és táncos előadásokkal.

A Majális egy tavaszi fesztivál, amely a pogány időkből származik, és a természet megújító erejét ünnepli. Különösen az északi népek körében terjedt el, számos szimbolikus rituáléval, többek között az úgynevezett májusfa felállításával. Magyarországon a majális fergeteges táncmulatságként ismert. Ha a rossz időjárás miatt júniusban tartják, akkor juniálisnak nevezik.