+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Már sokadik alkalommal vár mindenkit Hajdúszoboszlón a Márton-napi Vigadalom. Sokak nagy örömére ismét a fürdőhöz közel a Szent István parkban lesz megrendezve az esemény. A Best Apartmanokba látogató vendégek is örülhetnek enne a helyszínnek, hisz apartmanunk közelsége a fürdőhöz és így a liba napokhoz is csak pár lépés távolságra található.

Szállás a programhoz legközelebb!

Márton Nap

A termálfürdőzés vagy élményfürdőzés után kényelmesen el lehet fogyasztani liba lakománkat. A rendezvényre látogatók a libákból készült ételek mellett a hazai pincészetek újboraiból is válogathatnak. hajduszoboszlobestapartman.hu

November közepén kedvünkre torkoskodhatunk a Marton-napi Vigadalomban. És tegyük is ezt meg, hisz a népszokásoknak megfelelően Márton nap a 40 napos adventi böjt utolsó napja. Ezen a napon szerte az országban vannak liba lakomák, vásárok, táncos mulatságok, ahol az asztalról nem hiányozhat az újbor sem. Egy népszokás szerint, aki ezen a napon “spicces” lesz a bortól az jövőre megszabadul a fej- és gyomorfájástól.

Márton-naphoz tartozó hiedelmek, népszokások, jóslások szerint a jól megsült liba mellcsontját szemügyre veszik, hogy megjósolják milyen lesz az idei tél. A hiedelem azt tartja, ha barna, akkor esős telünk lesz, de ha fehér a csont, akkor havas télre számíthatunk. Egyéb jóslatok is tartoznak ehhez a naphoz, de a Márton napi lakomák a legismertebbek. Egy biztos! Bármilyen is lesz a tél Hajdúszoboszlón az Aqua-Palace fedett élményfürdő mediterrán hangulatával vár minden Best Apartmanba látogató vendéget.

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek