+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Új arculatot kap Hajdúszoboszló népszerű utcája. Javában folyik a hajdúszoboszlói Mátyás király sétány felújítása, mely várhatóan 2022. őszére éri el teljes átalakulás végét. Best Apartman a Mátyás király sétány első apartmanházában található, de nem érinti a felújítás. Apartmanjaink parkolóháza a fürdő utca felől közelíthető meg, így zavartalan a működésünk. A Mátyás király sétányt a Szent István park többi részével együtt felújítják. A családbarát illemhely és fedett kerékpártároló is ezen a területen kap helyet. Többek között új játszóteret építenek a gyerekeknek, és modern világítást is kialakítanak a sétány mentén.

Mátyás király sétány felújítása

Szeptember végén megkezdődött a Mátyás király sétány és a Szent István park építése Hajdúszoboszló Város Önkormányzata megbízásából a pontosan “Hajdúszoboszlói Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése”. A felújítás és az ezzel együtt járó ideiglenes forgalomkorlátozás teljes mértékben érinti a hajdúszoboszlói szállodasort és részben a sétány és a Fürdő utca keresztezős gyalogos forgalmát. A projekt várható befejezése 2022. szeptember vége. A jövőben a forgalomkorlátozások az építkezés előrehaladtával fokozatosan kerülnek bevezetésre. A kivitelező közzéteszi a jelenlegi ideiglenes forgalomkorlátozások minden változását, melyet kedves Vendégeinkkel folyamatosan meg fogunk osztani. Az biztos a Mátyás király sétány zsákutca lesz, kétirányú forgalommal.

Hajdúszoboszló népszerű utcája új arculatot kap

A Mátyás király sétány – amely népszerű turisztikai látványosság, éttermekkel, fagylaltozókkal és szállodákkal – teljes felújítása mellett a Szent István parkot is tovább fejlesztik. Családbarát illemhelyet és árusítóhelyet, valamint fedett kerékpártárolót alakítanak ki. A fejlesztés látványterveit bemutató videót is közzétették. Ebből kiderül, hogy az emblematikus sétányt teljesen felújítják, és szinte felismerhetetlen lesz: modern, 21. századi megoldások, színes padok, gyönyörű szökőkutak, valamint növények és fák kapnak majd fontos szerepet a Mátyás király sétányon, amely jelenleg viszonylag kevés a zöldterület.

A Mátyás király sétány felújítása után mérséklődni fog a gépjárműforgalom

A felújítástól azt is várják, hogy csökken a forgalom a sétányon. A tervezők elképzelése szerint a sétányon végigfutó patak, amely a Szent István parkban egy örvénybe merül, kalandossá teszi majd a sétát, hiszen minden egyes pont egy új látványosságot jelent majd. Emellett az egész terület új burkolatot kap. Debrecen is része lesz a megújult sétánynak: a Debrecen, Hajdúszoboszló és környéke képeivel díszített szalag mentén forgó kockákat helyeznek el. Az élménypont közepén egy Debrecen szimbólumot helyeznek el, amelyre a látogatók leülhetnek.

A polgármester hozzászólásában köszönetet mondott a magyar kormánynak a közel 600 millió eurós többlettámogatásért, amely lehetővé teszi a fejlesztési tervek megvalósítását. Az építkezés ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek