+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A korábbi évek gyakorlatát követve, július 1. és augusztus 31. között jelentős forgalmi változás várható Hajdúszoboszló központjában. Említett időszakban a sétány újra sétálóutca lesz! A Városfejlesztési és Műszaki Bizottsága 50/2023. (IV.18.) számú határozata alapján döntött a Mátyás király sétány lezárásáról a gépjárműforgalom elől. Ez a döntés a helyi lakosok és a látogatók biztonságát, valamint a sétány hangulatos és élvezhető környezetét szolgálja. Örülhetnek a gyermekes szülők is a biztonságos közlekedésnek és a korzózásnak.

Hajdúszoboszló szállás közvetlen a strand mellet!

Mátyás király sétány időszakos lezárása

Az intézkedés értelmében a Mátyás király sétány minden nap 18:00 és 24:00 óra között zárva lesz a gépjárműforgalom előtt. A sétány lezárását egy időzített automatikus sorompó biztosítja, úgynevezett poller. Ez idő alatt a sétány kizárólag gyalogosoknak és kerékpárosoknak lesz látogatható, amely lehetőséget nyújt a kellemes sétákra és a kikapcsolódásra a városközpontban. Tette közzé a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal.

A forgalmirend-változásra figyelmeztető előjelző táblák is elhelyezésre kerülnek a sétány környékén, hogy az autósokat és a közlekedőket tájékoztassák a lezárásról és az alternatív útvonalakról. Fontos, hogy a közlekedők fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek az érintett területen, és tartsák be az új forgalmi rendet.

A Mátyás király sétány lezárása lehetőséget teremt a látogatók számára, hogy kellemes időt töltsenek a város központjában anélkül, hogy a gépjárműforgalomra kellene figyelniük. A sétányon való séta és a közeli attrakciók felfedezése így még élvezetesebbé válik a nyári hónapokban. A lezárás a városközösségi életét is élénkíti, hiszen több lehetőséget biztosít az emberek találkozására, beszélgetésére és közös programokra. A gyalogosok és kerékpárosok szabadon közlekedhetnek a sétányon, ami kiváló lehetőséget nyújt a testmozgásra és a friss levegőn való pihenésre.

A lezárás időszaka alatt a terület számos lehetőséget kínál a látogatóknak. A közeli üzletek, kávézók és éttermek könnyen elérhetőek lesznek, így a városban tartózkodók kellemesen tölthetik idejüket. A sétány hangulatos atmoszférája és a közeli parkok tovább fokozzák a nyugodt kikapcsolódást. Újból lehet korzózni a fürdőváros legfrekventáltabb helyén.

Az új forgalmi rendnek köszönhetően a Mátyás király sétány még vonzóbb hellyé válik a turisták és a helyiek számára egyaránt. A lezárás lehetőséget ad arra, hogy a város központja még barátságosabb és élhetőbb legyen, valamint elősegíti a fenntartható mobilitást és a környezetbarát közlekedést.

Fontos, hogy a lakosok és látogatók tartsák be a lezárásra vonatkozó szabályokat és következetesen alkalmazzák az új forgalmi rendet. A biztonság és a közlekedők zavartalan haladása érdekében kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben a lezárt területet és a forgalomirányító lámpák jelzéseit.

Összességében a sétány lezárása pozitív hatással lesz Hajdúszoboszló közösségére és turisztikai vonzerejére. A látogatók élvezhetik a gyalogosbarát környezetet, a nyugodt sétákat és a kulturált környezetet, amelyek hozzájárulnak a város kellemes hangulatához és vendégszeretetéhez.

CIKK FORRÁSA: Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal.