+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum izgalmas programokkal várja látogatóit a Múzeumok Éjszakáján: Bocskai fejedelemről szóló filmbemutatóval, toronykiállítással, utcafesztivállal és parázson-járással!

Múzeumok Éjszakája Hajdúszoboszlón

2023. június 24.

Csatlakozz hozzánk a Múzeumok Éjszakáján a Hajdúszoboszlói Bocskai Múzeumban, ahol egyedülálló hajdúszoboszlói programokkal várjuk a látogatókat. Fedezd fel Bocskai fejedelem izgalmas történetét egy különleges filmbemutató keretében, ahol a múlt és a filmvilág találkozik. Élvezd a lenyűgöző látványt és mélyedj el a Bocskai fejedelem korának atmoszférájában.

Emellett a toronykiállítás lehetőséget ad arra, hogy még közelebbről megismerd a múzeum kincseit és a város panorámáját. Csodáld meg a gyönyörű kilátást a toronyból, és fedezd fel a város építészeti értékeit.

A Múzeumok Éjszakáján az utcafesztivál különleges hangulatával és kulináris élményeivel is várunk. Kóstolj meg ízletes ételeket és italokat, fedezz fel kézműves termékeket és élvezd a szórakoztató programokat, amelyek garantáltan felejthetetlen pillanatokat nyújtanak.

Parázson-járás pedig egy hangulatos élményt nyújt a múzeum területén. Ülj körbe a parázson a barátaiddal vagy a családoddal, és élvezd a meghitt pillanatokat, miközben közvetlenül a múzeum szívében pihensz.

Ne hagyd ki ezt a különleges eseményt a Múzeumok Éjszakáján a Hajdúszoboszlói Bocskai Múzeumban! Csatlakozz hozzánk, fedezd fel a múltat és élvezd a szórakoztató programokat, amelyek garantáltan emlékezetes élményeket nyújtanak.

Részletes program:

18:00 – KAPUNYITÁS
18:00-0:00 – UTCAFESZTIVÁL a Bocskai utcában: élvezd a népi kézműves foglalkozásokat és vásárt, fedezd fel a népi játszóteret, próbáld ki a körhintát, élvezd a történelmi hagyományőrző előadásokat, nézz meg játékos tűzoltó bemutatókat és kóstolj gasztronómiai finomságokat.
18:00-0:00 – TÁVLATOK TORNYA kiállítás: fedezd fel a Távlatok Tornyában kialakított kiállítást, és látogasd meg az állandó kiállításokat, mint például a Bocskai korona- és jogarmásolatot bemutató Fejedelmi Kincstárat, a Retró kiállítást, a Nemzetközi Modern Képtárat, a Helytörténetit és a Néprajzit.
18:30 – MEGNYITÓ, EMLÉKTÁBLA-AVATÁS: üdvözlőbeszédek és dr. Juhász Imre múzeumalapító emléktáblájának avatása.
19:00 – LITUUS KVINTETT koncert: könnyed, rézfúvós dallamokkal kényeztetnek minket.
20:00 – BETHLEN GÁBOR HAGYOMÁNYŐRSÉG: Bocskai korát idéző régi zenei koncert és hangszer- és viseletbemutató.
20:30 – TEMPLOMTÚRA: vezetett túra indul a múzeumtól a református, római és görög katolikus templomokhoz.
20:45 – FILMVETÍTÉS: A korona útja című, Bocskai fejedelemről szóló film a Múzeum Moziban.
21:20 – SZENT IVÁNI TŰZ: fellobban Szent Iván tüze, amely lassan parázzsá válik.
21:30 – CSILL-OUT koncert: élvezd a jazz, blues, R&B és világzenei hangulatot.
21:30 – FILMVETÍTÉS: A korona útja című, Bocskai fejedelemről szóló film a Múzeum Moziban.
21:30 – TEMPLOMTÚRA: vezetett túra indul a múzeumtól a református, római és görög katolikus templomokhoz.
22:15 – PARÁZSON-JÁRÁS: a bátrabbak részt vehetnek egy vezetett meditációs felkészülést követően a parázson-járás élményében.
22:15 – FILMVETÍTÉS: A korona útja című, Bocskai fejedelemről szóló film a Múzeum Moziban. 22:30 – TEMPLOMTÚRA: vezetett túra indul a múzeumtól a református, római és görög katolikus templomokhoz. 23:00 – A SUGALLÓ ZENEKAR koncertje és táncháza: élvezd az autentikus moldvai és gyimesi népzene hangulatát, és csatlakozz a táncházhoz.

Az eseményeket a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata támogatásával, a Bocskai Múzeum és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár közösen rendezik meg. Ez a különleges programkavalkád biztosítja a kalandos időutazást Hajdúszoboszló múzeumi negyedében. Gyere el június 24-én este hat órától éjfélig, és élvezd a múzeumi éjszakán nyújtott izgalmas és szórakoztató programokat.