+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Kedves Vendégeink,

Az apartmanunkban minden kényelmes felszereltséggel rendelkezik ahhoz, hogy pihentető és kellemes időtöltést biztosítson számotokra. Azonban szeretnénk megosztani veletek néhány fontos tudnivalót a téli időszakban gyakran felmerülő kérdésről: mikor nem ajánlott a termálfürdőzés.

Termálfürdőzés közben nemcsak testünk, hanem szervezetünk is ki van téve a magas hőmérsékletnek, ami jelentős terhelést jelenthet számunkra. Ezért, ha olyan egészségügyi problémával küzdünk, mint például szívproblémák, magas vérnyomás, epilepszia vagy terhesség, akkor fontos konzultálni orvosunkkal a termálfürdőzés előtt.

Emellett a termálfürdőzés sem javasolt akkor, ha bármilyen fertőző betegségben szenvedünk, például influenzában, mert ilyenkor a testünk már önmagában is küzd a fertőzéssel, így a termálfürdőzés csak még nagyobb terhelést jelenthet.

Hajdúszoboszlói szállás ajánlat közvetlen a gyógyfürdő mellett: Best Apartman!

Mikor nem ajánlott a termálfürdőzés: tiltó-listás esetek és ajánlott óvatosság

  • A fertőző betegségek, nyílt, nedvedző sebek, lázas állapotok ellenjavalltak
  • Heveny gyulladásos állapotok, aktív gyulladások (mandulagyulladás, emésztőrendszeri és ízületi gyulladások) nem javasoltak
  • Extrém magas vérnyomásnál, súlyos szívkoszorúér betegségnél, nem javallott gyógyfürdőzés szívelégtelenségnél, a szívinfarktust követő 3 hónapban nem javasolt a meleg vizes fürdőzés
  • Kimondottan magas hőfokú medencék általánosságban nem javasoltak szívbetegségeknél
  • Kiterjedt vénatágulat, kezeletlen pajzsmirigy-túlműködés, gyakori asztmás-, vesekő- és eperoham ellenjavallt
  • Ajánlott az orvossal konzultálás a gyógyfürdőkben
  • Keringési rendellenességgel nem járó szív- és érrendszeri betegségeknél, magas és alacsony vérnyomásnál és idős kor esetén ajánlott némi óvatosság
  • Keressük az 35-36 Celsius-fokos, vagy annál hűvösebb vizű medencéket
  • Tartsuk be az ajánlott fürdőzési időt, még akkor is, ha nincs ilyen konkrét ajánlás az adott medencénél
  • A meleg víz vérnyomásra gyakorolt erőteljes hatása miatt érdemes 20-30 perc után tartani egy kis pihenőt.

Fontos megemlíteni, hogy a termálfürdőzés előnyös hatásai csak akkor érvényesülnek teljesen, ha azokat megfelelően használjuk. Ezért javasoljuk, hogy ha valamilyen egészségügyi problémával küzdesz, konzultálj orvosoddal a termálfürdőzés előtt, és ne hagyd figyelmen kívül testi jelzéseidet a fürdőzés során.

Reméljük, hogy ezzel a kis tájékoztatással segíthettünk nektek a kellemes és biztonságos termálfürdőzésben. Ha bármilyen kérdésetek van, kérjük, forduljatok hozzánk bizalommal, szívesen állunk rendelkezésetekre.

A termálfürdőzés számos pozitív hatással bír, nem mindenki számára ajánlott. Különösen érvényes ez a várandós és szoptató anyákra, valamint azokra, akiknek a bőre különösen érzékeny, vagy allergiás reakcióra hajlamos. Emellett a termálvizekben előforduló ásványi anyagok és sók kiszárító hatással lehetnek a bőrre és az orrnyálkahártyára, ezért fontos a megfelelő hidratálás és a körültekintő fürdőzési idő betartása.

Mivel a termálfürdőzés egyre népszerűbb a turisták körében, fontos az egészségi állapotunk alapos felmérése, és az orvosi tanácsok betartása a fürdőzés előtt. Ha bármilyen egészségügyi problémánk van, érdemes előzetesen konzultálni a kezelőorvosunkkal, vagy egy fürdőorvossal, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, és biztonságosan élvezhessük a termálvizek nyújtotta jótékony hatásokat.

Kellemes pihenést kívánunk!

A Best Apartman csapata.