+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Sajnos a fürdők nem nyitnak ki az idei télen! A kormány február elején tett bejelentése alapján március 1-ig biztosan zárva maradnak a hazai fürdők. Igaz a gyógyfürdőknek van lehetősége gyógyászati kezeléseket biztosítani, de a medence fürdőzés elmarad.

Másik nyitvatartási ok lehet a sportolóknak fenntartott uszodák üzemeltetése, de a nagyközönség ezeket sem látogathatja. Ugyanakkor ez nem azt jeleni, hogy az összes hazai gyógyfürdőben folytatódnak a kezelések. Hajdúszoboszlói gyógyfürdőben minden lehetőség adott a kezelések felvételére, így azok mindenki számára elérhetőek hétköznap 08 – 16 óra között. Mivel medencefürdő nincs, helyette javasoljuk a kádfürdőt és a gyógyvizes kezeléseket. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a turizmus elindulna, hiszen a helyi szállodák, apartmanok csak a jogszabályban engedélyezett utazókat fogadhatják, amiben nincs benne a turisztika céllal utazók szállásoltatása. A kezelések felvételekor figyelmet kell fordítani a távolságtartásra és a higiéniai fokozott betartására.

Elérhető kezelések: iszapkezelés, gyógyvizes kádfürdő, sülyfürdő,szénsavas kezelés, gyógymasszázs, vízalatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, száraz egyéni torna. Fürdőgyógyászati ellátások: lézer, ultrahang, BEMER mágnesterápia, interferencia, TENS, diadynamic, szelektív ingeráram, mikrohullám kezelés, ionotoforézés, mágneskarika, hidrogalván, vízalatti ultrahang.

Vannak országok, ahol lehetőség van a fürdők szabadtéri medencéinek üzemeltetésére, de csak korlátozott létszámmal látogathatók ezek a fürdők. Sokan arra tippelnek itthon is hasonló részleges nyitások lehetnek, ha március után sem lehet lazítani a mostani szigorításokon. A járványhelyzet leginkább az egész évben nyitva tartó szállodákat, panziókat sújtotta, amit a két vírushullám közötti főszezon sem tudott ellensúlyozni. A többnyire magán kézben lévő apartmanok és magánszálláshelyek a nyarat nézve, akár profittal is zárhattak, hisz az apartmanoknál a távolságtartást és az óvintézkedések kényelmesebben be lehetett tartani a zsúfoltságot pedig egész könnyen el lehetett kerülni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az említett ágazat ne lenne szenvedője a jelenlegi helyzetnek.

A lengyel kormány engedve a szolgáltató, ide értve a szálláshely és vendéglátó szektor nyomásának a korlátozások lazítására készül, igaz még nem döntöttek a konkrét intézkedésekről. A végső döntést a saját magukkal szomszédos államok járványhelyzetétől függ. Az biztos egyik országnak sem lenne előnyös a korai nyitás, így a fürdők az idei téli szezonra zárva maradnak a márciusi részleges nyitásban pedig csak reménykedhetünk.