+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Idén is izgalmas és vidám eseményekkel várja a Szoboszlói Folkhétvége minden látogatóját! Fedezd fel a hagyományos népművészet szépségeit és élvezd a népi kultúra kavalkádját. A fesztivál időszakában a város színes kulturális programokkal és néptáncbemutatókkal várja az érdeklődőket. Lépj be a hagyományok világába és élvezd a különleges előadásokat!

Időpont: 2023. július 21 – 23.

Helyszín: Szent István park és a itt kialakított Kézművesek utcája

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Ünnepeld a hagyományokat a Szoboszlói Folkhétvége alatt!

Július végén Hajdúszoboszló ad otthont a Szoboszlói Folkhétvégének, amely három napos rendezvényen kínál rengeteg interaktív programot és szórakoztató előadásokat. A nemzetközi hajdúszoboszlói program híres népegyüttesek, szólisták és táncosok esténként varázsolják el a közönséget.

A rendezvényen kiállítók, népi iparosok és mesterek bemutatják a népművészet gazdagságát, és lehetőség nyílik megismerni a tradicionális magyar és kárpát-medencei népzenét és néptáncokat. Gyere el és élvezd a hagyományokat a fürdővárosban!

A Szoboszlói Folkhétvége alatt a város tele lesz színes népművészeti programokkal és lenyűgöző néptánc bemutatókkal. Hagyományőrző csoportok és népművészeti együttesek adnak elő lebilincselő produkciókat, amelyekben megidézik a múlt szépségeit és vidám táncokkal szórakoztatják a közönséget.

A hagyományokhoz kapcsolódó játékok és szórakoztató programok izgalmas kikapcsolódást nyújtanak minden korosztálynak. Csatlakozhatsz a népi játékokhoz, vagy élvezheted a modern szórakoztató programokat, amelyek kiválóan illeszkednek a hagyományos ünnepi hangulathoz, kultúrához.

Színes népművészeti bemutatók és néptánc előadások

Erre a fesztiválra Hajdúszoboszlóba özönlenek a hagyományok és a népművészet szerelmesei. A fesztivál kínálata kimeríthetetlen élményeket ígér mindenkinek, aki érdeklődik a népművészet és a néptánc iránt. Szabadtéri színpad fellépői között szerepel a Csík zenekar és több nemzetközi hírű fellépő együttes.

A rendezvény színpadán különleges néptánc előadásokkal találkozhatsz, melyek a magyar és a népművészet legszebb pillanatait mutatják be. Káprázatos táncosok, élénk színekben pompázó népviseletek és lebilincselő ritmusok varázsolják el a közönséget.

A színes népművészeti bemutatók során olyan mesterek és kiállítók mutatják be kézműves tudásukat, akik az ősi hagyományokat továbbörökítve alkotnak csodálatos mesterműveket. Az érdeklődők megismerhetik a fazekasság, kerámiaművesség, bőrművesség, szűcsök és fafaragók műhelytitkait, és akár maguk is kipróbálhatják a népi játékkészítést vagy a gyöngyfűzést.

A rendezvény emellett lehetőséget nyújt a hagyományos népi ételek kóstolására, és a helyi kézművesek alkotásainak megvásárlására is. A vidám fesztiváli hangulat, a barátságos közösség és az ősi hagyományokkal való találkozás felejthetetlen élményeket ígér mindenkinek, aki ellátogat erre a varázslatos rendezvényre.

Ne hagyd ki az eseményt, és légy részese egy igazi népművészeti kavalkádnak, ahol a hagyományok és a modern művészet találkoznak, és ahol a néptáncosok varázslatos mozdulatai megidézik a múlt szellemét. Gyere el, és élvezd a Folkhétvége színes világát!

Hajdúszoboszló Folkhétvége: Ünnep a Hagyományoknak és a Kultúrának

Hajdúszoboszló, a gyógyfürdők és kikapcsolódás fellegvára, minden évben egyedülálló eseménynek ad otthont, amely magával ragadja a látogatókat és az itt élőket egyaránt. Az éves „Hajdúszoboszló Folkhétvége” egy olyan ünnep, amely a hagyományokat, a kultúrát és a közösséget ünnepli meg, és egy valódi élményt kínál mindenki számára.

A Hagyományok Élnek

Hajdúszoboszló mindig is büszkélkedhetett hagyományaival és kulturális örökségével. A Folkhétvége lehetőséget teremt arra, hogy ezek a hagyományok és kulturális értékek még hangsúlyosabbak legyenek. A helyi néptánc csoportok és zenekarok bemutatják az autentikus népi táncokat és zenét, amelyek generációról generációra öröklődtek. Ezek a fellépések nemcsak szórakoztatóak, hanem lehetőséget is adnak a fiatalabb generációknak, hogy megismerjék a múltjukat és bekapcsolódjanak a hagyományőrzésbe.

Kézműves Mesterek és Kincsek

A szintén lehetőséget teremt a helyi kézműveseknek és művészeknek, hogy bemutassák munkáikat. A piros tyúktojások festésétől a hímzésig, a látogatók itt olyan kézműves termékeket találnak, amelyek az eredeti és kézi munka szépségét tükrözik. Ez a fesztivál lehetőséget nyújt a vásárlásra és az egyedi ajándékok beszerzésére, amelyek otthonunkat vagy emlékeinket díszíthetik.

Gasztronómiai Élmények

A hagyományok és a kultúra a gasztronómia terén is megjelenik a. Az ízletes helyi ételek és italok kóstolásával a látogatók megtapasztalhatják a hagyományos hajdúsági konyha gazdagságát. Az éttermek és standok kínálják a híres hajdúszoboszlói halászlét, a húsos ételeket és a friss péksüteményeket. Itt nincs hiány az ízletes falatokból, és a gasztronómiai élmények feledhetetlenek.

Zenés és Táncos Mulatság

A Folkhétvége egy igazi ünnep a zene és a tánc szerelmeseinek is. A hétvége alatt színpadokon számos előadóművész és zenekar szórakoztatja a közönséget. A látogatók megtanulhatnak helyi táncokat, és részt vehetnek tánctanfolyamokon. Az élőzene és a vidám táncok garantáltan jó hangulatot teremtenek, és lehetőséget adnak a közösségi szórakozásra.

Családi Programok és Szórakozás

Egy családbarát esemény is, amely számos programot és tevékenységet kínál a gyermekeknek és a családoknak. Az állatsimogatók, játszóterek és kézműves foglalkozások gondoskodnak arról, hogy a kicsik is jól érezzék magukat. Ez egy kiváló alkalom a családok számára, hogy időt töltsenek együtt és élvezzék a közös élményeket.

Egy olyan rendezvény, amely minden évben összehozza a helyieket és a látogatókat egyaránt, hogy ünnepeljék a kultúrát, a hagyományokat és a közösséget. Ez a hétvége nemcsak szórakozást kínál, hanem lehetőséget ad arra is, hogy jobban megismerjük és megszeressük ezt a varázslatos helyet és annak gazdag örökségét. Ne hagyjátok ki a Hajdúszoboszló Folkhétvégét, és élvezzétek a kulturális gazdagság és a jó hangulat egyedülálló kombinációját!