+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

2022. Szeptember 9 – 11. Szent István park Hajdúszoboszló

A Szoboszlói Gasztronómiai napok Gasztro- és Borfesztivál egy olyan rendezvény, ahol helyet kap a a modern és hagyományos gasztronómia, a folklór és színes programok minden korosztály számára.

A fesztivál 2022. szeptember 9. 12:00 órától látogatható.

Szállásajánlat közvetlen a rendezvény mellett!

Hajdúszoboszló első őszi gasztronómiai fesztiválja, a Szoboszlói Gasztronómiai és Borfesztivál egy olyan rendezvény, ahol a látogatókat sokféle étel várja, valamint magyar pincészetek borait is megkóstolhatják. Emellett változatos és izgalmas programok is várják az érdeklődőket.

Szeptember második hétvégéjén Szoboszló lakói és vendégei gasztronómiai ínyencségeket, zenei és táncelőadásokat, koncerteket és DJ-partikat élvezhetnek. A hajdúszoboszlói rendezvénynek minden adottsága megvan a felejthetetlen gasztro fesztivál lebonyolításához. A hagyományos hajdúsági konyhával és a helyi gasztronómiával igyekszik megismertetni a látogatókat. Bár a hangsúly az ételeken lesz, számos szórakoztató program is lesz.

Az ételek és italok köré szerveződő gasztronómiai fesztiválok a legkeresettebb rendezvények közé tartoznak a fesztiválkörúton belül. A bor-, sör- és pálinkafesztiválok különösen nagy népszerűségnek örvendenek. Míg az gasztro fesztiválokon a húsfélék általában véve népszerűek, a gyümölcsökre és zöldségekre összpontosító fesztiválok különösen látogatottak. Különösen a sütőtök- és gesztenyefesztiválokat szeretik látogatók

 

Gasztro és Bornapok Hajdúszoboszló

A fesztivál élvezetes élményt ígér a hagyományos rendezvényekkel és a zenei szórakoztatással, nem beszélve a finom töltött káposztáról, a szoboszlói csülökről és a slambuc csülökkel.

A gasztrofesztivál szeptember 9. pénteken 12:00- kor nyitja meg kaput a látogatók előtt. Ételpultokon az angus marhahús, a hortobágyi halételek és a baromfi a világ legjobbjai közé tartozik. A borsodi és pálinkaházak bepillantást engednek a helyi kultúrába, a kézműves termékek bemutatása pedig páratlan.

15:00 órától a Borlovagok és rendek felvonulása látható a felujított Mátyás király sétámyon. A menet áthalad a Fürdő utcán és Szent István parkon is.

A szervezők szeretettel meghívják az egész családot az eseményre, ahol mindannyian jól fogják érezni magukat. Rengeteg étel- és italkínálat áll majd rendelkezésre, hogy mindenki elégedett legyen.

A fesztivál részletes programja

A Szoboszlói Gasztronómiai napok visszatekintő

Az elmúlt év eseményei

A hajdúszoboszlói gasztrofesztivál az idei első őszi rendezvény, ahol az ételek széles választéka mellett a magyar pincészetek borait is megkóstolhatják a fesztiválra látogatók. A programok INGYENESEK! A napközbeni programok védettségi igazolvány nélkül látogathatóak – péntek 18:00 óráig, szombaton 19:00 óráig, vasárnap egész nap! Az esti zenés – táncos programok látogatószáma várhatóan meghaladja a hatályos kormányrendeletben meghatározott 500 főt, így azokat pénteken 18:00 órától, szombaton 19:00 órától csak VÉDETTSÉGI igazolvánnyal lehet részt venni! Szálláshelyünk a Best Apartman Hajdúszoboszló közvetlen a rendezvény helyszíne mellett található, így csak pár lépésre vannak a remek ételek és jó borok!

 

Szeretünk enni, szeretünk inni és ezt csokorba foglalva szeretjük megünnepelni! Igaz a tavalyi év nem kedvezett a rendezvényeknek, így a gasztronómia világ rendezvényeinek sem, remélhetőleg az idei évre ezek a rendezvények újra magukra találnak. Ezen vonalon elindulva szervezték meg az első őszi szoboszlói gasztronómiai fesztivált. A rendezvényen elsősorban az ételekre és italokra fókuszálnak és szoros velejárójuk a színes zenés programok. A megnyitás szeptember 10. pénteken 12:00- kor az ételpultok megnyitásával kezdődik, így az ebédet már mindenki a fesztiválon fogyaszthatja el.

 

A fesztivál hangulata mellett elengedhetetlen a mesterségek bemutatása és a magas szakmai színvonal jelenléte. Rendezvény célja, hogy a három napos rendezvény ételekről és remek borokról szóljon és a közönség a kiállítókkal, árusokkal együtt jó hangulatban töltse el ez a három napot.A rutinos visszatérő fesztiválozók már tudják, hogy a rendezvény részét képzi a Borlovagok, borrendek felvonulása, a népszerű zenekarok esti koncertjei, zenészek, fellépők sora és a kulturális vonalat biztosító néptáncosok. A gasztronómiai rendezvény minden olyan érdeklődőt vár, aki hedonista, szereti a magyaros ízeket, a szabadtéri főzés kultúráját, valamit a finom magyar borokat és természetesen pálinkát.

 

Helyszín a Szent István park és a gyógyfürdő, strand bejárata előtti terület, ami kifejezetten családbarát, hiszen árnyékos helyen még játszótér is várja a legkisebbeket.

 

A tavaji év programjai

 

Forrása: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a védettségi igazolványt nem ők, hanem a hatályban lévő kormányrendelet írja elő! Az inormáció a 2021-év  rendezvényére vonatkozott! Remélhetőleg az idei évben nem lesz hasnló.

 

A szervezők az időpont és programváltozás jogát fenntartják!

 

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek