+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Míg tavaly a pandémiás helyzet miatt a lakosság kisebbik része jutott el nyaralni, az idei nyár már most kedvezőbbnek tűnik a szállásadóknak. A lakosság több mint fele bízik abban, hogy idén el tud menni nyaralni. Az elmúlt hetek lazító bejelentések hatása egyértelműen látszik a foglalások számában. Tavaly ilyenkor foglalásokhoz képet a többszöröse érkezik az idei nyárra.

Nyárra ismét telt házas turizmusra számítanak a szállásadók. Az apartmanok, szálláshelyek tulajdonosainak többsége májustól egy részleges nyitásra számít, csökkentett üzemmódban a biztonságos védelmi intézkedések betartása mellett. A nyitási optimizmust a tavalyi adatok támasztják alá, mikor a zárlat feloldása után júniusban úgymond berobbant a hazai turizmus.

A többség kizárólag belföldi nyaralást tervez, külföldre csak 20 százalék tervez menni az utazni vágyóknak. Az idei nyár foglalások kb. 25 százaléka hotelekbe tervez, míg többen kb. 35 százalék inkább apartmanba tervez. A lakosság fennmaradó százaléka továbbra sem mer vagy nem tud tervezni.

A legkedveltebb nyári úti cél továbbra is a Balaton és környéke. Megnőtt Hajdúszoboszló, Hévíz, Lillafüred és a Tiszt-tó népszerűsége. A foglalások többsége június – július – augusztus hónapokra szól. Apartmanok viszonylatába a főszezoni foglalások, átlagosan 9.000 – 11.500 forint között alakul személyenként egy éjszakára, míg idén a 4 – 6 éjszaka eltöltése a legjellemzőbb a hazai szálláshelyeken.

Közeledik a karantén időszak vége és ezzel együtt a nyári turisztikai szezon. Lesz nyár és az emberek egyre jobban bizakodnak. Utazni akarnak! Anyagilag nem mindegy mikor foglalnak szállást, ennek ellenére sokan kivárnak. Ár érték arányban a fürdővárosok vannak előnyben. Sokan a kifizetett, de fel nem használt utalványukat a főszezonra tették át, igaz a különbözet kifizetésével, mely a főszezoni különbözetet illeti. Említett utalványok jellemzően 2 – 3 naposak voltak, bízva a nyári nyitásban sokak még meg is hosszabbították az eltöltendő napok számát. Turisztikai szakemberek és a tavalyi foglalások az mondják a nyári szezon teljes telt házzal fog működni. A nyári vendégéjszakák száma elsöpörheti a csúcs évnek mondott 2019- es évet!