+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Tour de Hongrie Hajdúszoboszlói befutóval! Fürdőváros ad otthont az idei Tour de Hongrie első szakaszának! Karcagról induló verseny, érinti a fővárost, majd a májusi országúti kerékpáros körverseny Pécsett zárul. Izgalmas események várnak a versenyzőkre és a kerékpársport szerelmeseire, miközben a körút a gyönyörű tájakon és városokon keresztül vezet. A szakaszok változatossága és a kihívások garantálják, hogy a verseny ismét emlékezetes pillanatokat hoz majd a versenyt követők és a városok közösségei számára. Hajdúszoboszló büszkén várja a versenyt és a kerékpározás iránt lelkesedőket!

RAJT: Karcag 2024. május 08. szerda 12:50- óra, Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ

BEFUTÓ: Hajdúszoboszlón várhatóan 16:30- óra, Szent István park

Szállás Hajdúszoboszlón a fürdő mellett!

Hajdúszoboszló a 2024-es Tour de Hongrie egyik főszereplője lesz!

Hajdúszoboszló izgatottan készül arra, hogy a 2024-es Tour de Hongrie egyik főszereplőjeként tündököljön. A város nemcsak gyönyörű természeti környezettel rendelkezik, hanem kiváló infrastruktúrával is, amely ideálissá teszi azt a nagyszabású kerékpáros eseménynek. Az útvonalak tervezésekor a város arra törekedett, hogy mind a versenyzők, mind a nézők számára lenyűgöző és emlékezetes élményt nyújtson. Hajdúszoboszlói programok egész évben!

A Hajdúszoboszlói Fürdőkomplexum és környéke festői szépségével és kulturális látnivalóival a versenyzőknek és a látogatóknak egyaránt lenyűgöző környezetet biztosít. A szervezők minden bizonnyal olyan eseményt terveznek, amely a kerékpározás rajongói és a város vendégei számára is felejthetetlen lesz.

A rajt

A 45. körverseny május 8-án rajtol Karcagról, és a Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík etappal kezdődik, amely ígéretes mezőnyhajrát ígér. Az esemény keddi útvonal bemutatóján kiderült, hogy a verseny következő etapja Tokaj – Kazincbarcika lesz (162 km), amely szintén izgalmas befutót ígér. A verseny két kulcsfontosságú szakasza közül az egyik a harmadik lesz, amikor Kazincbarcikáról egy mátraházi kör után a bringások feltekernek a Kékestetőre (183 km).

A következő etap

A következő etap a budapesti Hősök teréről indul, és 166 kilométeres távon zajlik. Az enyhén emelkedő etyeki befutó itt válhat kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt. A Tour de Hongrie zárószakaszán a kerékpárosok Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek, a befutó pedig a pécsi Állatkertnél, a jól ismert Bárány úti emelkedő tetején lesz. A 854 kilométeres össztávú viadal a 2015-ös újraindulása óta a legnagyobb kihívásokat tartogatja, összesen 7871 méteres szintemelkedést foglal magában.

Itt van a 2024-es Tour de Hongrie útvonala!

Tour de Hongrie 2024 útvonal Karcag - Hajdúszoboszló

Az öt szakasz, mely 854 kilométert és közel 8000 méter szintemelkedést kínál, igazi kihívást jelent majd a 45. Magyar grandpi résztvevőinek. Tíz kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó teszi még izgalmasabbá a ProSeries kategóriás versenyt.

A részletes szakaszokat élő televíziós közvetítés mellett mutatták be a Budapest Music Centerben március 5-én, ahol Székely Dávid, a gála műsorvezetője és az M4 Sport csatornaigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A beszédeket követően dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára; Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára; és Balázs Amand Tibor, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség projektvezetője mondottak beszédet. Az útvonal részleteit Székely Dávid, valamint a szervezők képviselője, Eisenkrammer Károly, a Vuelta Kft. ügyvezetője ismertette.

Több Vármegyét érint

A verseny az ország kilenc vármegyéjét érinti, utat mutatva a résztvevőknek Budapest mellett Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest, Fejér, Somogy, Tolna és Baranya megyéken keresztül. Az 81 település közül kilenc lesz rajt- vagy célváros, további 12 pedig gyorsasági részhajráinak házigazdája.

Az államtitkár elmondta, hogy a már 45. alkalommal mutatja be Magyarország szépségeit a kerékpársport kedvelőinek. A verseny évek alatt folyamatosan fejlődött, és jelentőségét a versenynaptárban egyre inkább növelte. Az államtitkár kiemelte, hogy a szervezők nemcsak problémaként, hanem lehetőségként tekintettek a szintlépéssel járó kihívásokra.

„A magyar kerékpársport most az egyik legszebb időszakát éli” – hangsúlyozta, rámutatva például Vas Kata Blanka U23-as világbajnoki címére a tavalyi évben és Valter Attila részvételére a Vuelta a Espana győztes Jumbo-Visma csapatában.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tour De Hongrie 2022 – VISSZATEKINTŐ

A fürdővárosban is népszerű Tour De Hongrie 2. szakasz befutója Hajdúszoboszlón: várhatóan 2022. május 12., csütörtökön 17:45 óra körül. Rajt 13:30- kor Karcag és 192-km megtétele után a délutáni órákban várható Hajdúszoboszlón a Hősök terén. A népszerű rendezvényt közvetíti az M4Sport élőben! Összefoglaló Eurosport 20:00- kor.

Az idei évben a Giro d’Italia követő héten lesz megrendezve Tour de Hongrie, amelynek május 12-én, csütörtökön kezdődik a második szakasz. A verseny Nagykunság fővárosából, Karcagról indul, a kerékpárosok onnan észak felé veszik az irányt, a Tisza folyón át a Tisza-tón keresztül Tiszaújvárosig, ahol keletre fordulnak, és az Alföld legnépszerűbb fürdővárosába célba érnek. Ez a 192 kilométeres sík szakasz három gyorsasági szakaszból áll, ahol a versenyzők pontokat és bónusz másodperceket gyűjthetnek.

Tour De Hongrie és Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló népszerű turisztikai célpont minden évszakban! Szálláshelyei mindenki számára megfizethető, kényelmes, minden igényt kielégítő pihenőhelyek. A város mindig is fontos közlekedési csomópont volt a kerékpárosok számára, de csak nemrég került a Magyar Körverseny része. 2018 és 2020 között három emlékezetes célba érkezésnek adott otthont legnagyobb termálvizes fürdője: 2018- ban a csíkszeredai Team Novák versenyzője, az ukrán Andrij Bratascsuk hosszú szökés végén szerezte meg itt az első helyet. Egy évvel később, a körverseny legrövidebb etapjának végén a fantasztikusan sprintelő cseh versenyző Alois Kankovsky integethetett a dobogó tetejéről.

Tour De Hongrie Hajdúszoboszlót érintő lezárások

A Hajdúszoboszlót érintő utcalezárások 2022. május 12. csütörtökön!

A verseny közben rendőri irányítás mellett szakaszosan az útvonalat keresztező forgalomra lesz lehetőség!

Reklámkaraván

Ez az első év, hogy a támogatói konvoj a verseny mellett halad. A konvoj a nemzetközi kerékpáros verseny szponzorainak képviselőiből áll. Útközben ajándékokat osztanak majd a nézőknek!

Tour De Hongrie 2021

Kazincbarcikáról Tiszafüredre,majd onnan Hajdúszoboszlóra tekernek a bringások! A városba, amely a nyaralás fővárosa, eltöltött vendégéjszakák tekintetében az egyik legnépszerűbb a magyar és külföldi vendégek körében. A mezőnyt szinte minden szállodából és hajdúszoboszlói apartmanból látni lehet, de mindenkinek javasoljuk a személyes részvételt
ezen a rendkívüli sport eseményen. Hajdúszoboszló programok tekintetében nagyon sokat fordít arra, hogy a strandolás és a gyógyító thermál víz mellett sokszínű programokkal várja a fürdővárosba látogatókat. Az Alföld legismertebb fürdővárosát a nyári főszezon kívül is fesztiváli hangulat jellemzi, megannyi gasztronómiai fesztivállal és programmal. Ez a mai gála is mutatja, hogy a megtisztelő helyen szerepel az országos sportrendezvények között. A magyar körverseny nemcsak Magyarország egyik legnagyobb viadala, de Európa-szerte számon tartott és kiemelt versenynek számít. A Tour de Hongrie mind a magyar, és a nemzetközi versenynaptár elképzelhetetlen. A saját körversenyünkön keresztül megmutathatjuk Magyarországot, illetve ezen belül is Hajdúszoboszlót Európának, és a világnak.

Az 5 szakaszból álló verseny egyik befutója Hajdúszoboszlón lesz június 14-én.
A versenyzők érkezésének tervezett ideje 17:00 – 18:00.
Cél és rendezvényterület:
József Attila utca (Csónakázó-tó mellett).
Szurkoljatok és vegyetek részt a sportos programokon!

Kísérő rendezvények:
XIII. Magyarország legerősebb rendőre verseny 14:00-16:00 között.
Ügyességi akadálypálya
TdH bringapárbaj
Giro Hungary 2020
II.Szelid (kis) motorosok futama 14:00-17:00 között.

Ne csak szurkoljatok, hanem vegyetek is részt a rendezvényen!