+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Debreceni Virágkarnevál minden évben elhozza a városba az öröm és színpompát, amely összehozza a helyieket és a látogatókat egyaránt. Az esemény gazdag kulturális programokat, látványos virágkompozíciókat és felejthetetlen élményeket kínál. A következőkben bemutatjuk az idei Virágkarnevál különleges programjait, amelyek garantáltan elvarázsolják a résztvevőket.

 A Virágkarnevál kiemelt programja

2023. augusztus 20.

Karneváli kerékpáros felvonulás 07:30 – 09:00.

Kerékpározók számára kijelölt útvonalon, a virágokkal díszített biciklik társaságában tekerhetnek végig, miközben a lelkes nézők buzdítják őket.

Karneváli élményfutás 8:00 – 10:00.

Az öröm, a sport és a vibráló színek kerülnek a középpontba a virágkarneváli felvonulást előkészítő mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson. A rajt előtt a résztvevők együttesen dobálják a magasba a porfestéket, majd a hatalmas, élénk színű felhő alatt futnak végig a karnevál útvonalán, ahol a lelkes nézők bíztató szavai kísérik őket.

 

Ünnepélyes zászlófelvonás, kenyérszentelés ünnepe 8:20.

Az Ünnepi Zászlófelvonásra, Kenyérszentelésre és Varázslatos Ünnepi Műsorra, melyek a Debreceni Virágkarnevál kiemelkedő eseményei közé tartoznak. Ez a rendezvény nem csupán az ünnepi hangulatról szól, hanem az összetartozásról, hagyományainkról és ünnepi örömünkről is. Itt a lehetőség, hogy te is részese legyél a város örömteli ünneplésének és színpompás összejövetelének.

Az esemény központi része a virágkocsik felvonulása, ahol lenyűgöző virágkompozíciók díszítik a kocsikat. Az aprólékosan megtervezett és gondosan összeállított virágokból alkotott alkotások valóságos műalkotásokként vonulnak végig a város főutcáin. A virágok illata és a különleges színek játéka mindenkit elvarázsol, miközben a különböző témák és formák egyedivé teszik az eseményt.

A Virágkarnevál idején Debrecen megelevenedik a kulturális programok és utcabálok hangulatában. A város különböző pontjain koncertek és színpadi előadások várják a közönséget. A helyi és országosan ismert zenészek, előadók és művészek lépnek fel, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsanak. Az utcabálok során pedig mindenki részese lehet a vidám táncoknak és mulatságoknak, a virágok által körülvéve.

 

Karneváli Hangulat: Debreceni Kerékpáros Felvonuláson!

A Debreceni Virágkarnevál minden évben elvarázsolja a várost virágok és kreativitásával. De tudtad-e, hogy az esemény részeként egy igazán egyedülálló esemény is várja a kerékpárosokat? A Karneváli Kerékpáros Felvonulás nem csak a virágok pompájával, hanem a kerékpározás és a színes kavalkád varázsával is elbűvöl mindenkit.

Vegyél részt te is a virágokkal feldíszített biciklik kavalkádjában a karnevál útvonalán, míg a lelkes nézők bíztató hangjai kísérnek!

Hozz létre a legvirágosabb kerékpárt, és csatlakozz a karneváli felvonuláshoz! Kérjük, regisztrálj, és csatlakozz hozzánk!

Mindenkit szeretettel várunk!

Gyülekező helyszín: Debrecen, Bethlen utca (Múzeum utcai kereszteződéstől a Hatvan utcai kereszteződésig)

Útvonal: Bethlen utca – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút – Pallagi út

Cél: Pallagi út (Idősek Háza melletti füves rét)

Programok:

 • 7:30-8:30: Gyülekező és felvonulási sorrend felállítása
 • 8:30: A Felvonulás indulása
 • 9:00: Érkezés a célhoz

Kerekeken a Virágkarneválon

A Karneváli Kerékpáros Felvonulás kiváló lehetőség arra, hogy a kerékpáros közösség összegyűljön és közösen ünnepeljen. A virágok díszítésével és a résztvevők kreativitásával megspékelt kerékpárok egyedi látványt nyújtanak a város utcáin. Egy pillanatra sem lehet unatkozni, hiszen a kerekeken ülve részese lehetsz ennek a varázslatos vonulásnak, és te is hozzájárulsz a Virágkarnevál hangulatához.

Kreativitás a Kormányban

A Karneváli Kerékpáros Felvonulás nem csak arról szól, hogy kerékpározol, hanem arról is, hogy kifejezhesd kreativitásodat. A virágokkal, szalagokkal és egyéb díszekkel díszített biciklik színes felvonulást eredményeznek, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenkinek az arcára. Hadd legyen a te biciklid is a része ennek a mesebeli kavalkádnak!

Hogyan Csatlakozhatsz?

Ha te is részt szeretnél venni ezen a különleges eseményen, nincs más dolgod, mint jelentkezni a Karneváli Kerékpáros Felvonulásra. Részt vehetsz egyedül, családdal vagy barátokkal, és garantáltan emlékezetes élményben lesz részed. Ne feledd, hogy a virágokkal és díszekkel díszített biciklik a legjobb módon hozzájárulnak a hangulathoz!

Virágok és Kerekek: Együtt a Virágkarneválon

A Karneváli Kerékpáros Felvonulás egy olyan esemény, ahol a virágok és a kerékpározás találkozik, hogy együttesen varázsoljanak egy különleges és felejthetetlen hangulatot. Ha te is szeretnél részese lenni ennek a csodálatos vonulásnak, ne habozz jelentkezni, és hozd magaddal a kreativitásod és a jókedved! A Debreceni Virágkarnevál kerékpáros felvonulása biztosan emlékezetessé teszi az eseményt a kerekek ritmusával és a virágok színpompájával.

 

Éld át az Ünnepi Hangulatot: Karneváli Élményfutás Debrecenben!

A karnevál nem csak a virágok pompázatáról szól, hanem az aktív közösségi eseményekről is. Az idei évben különleges lehetőséget kínálunk neked a Karneváli Élményfutás keretein belül, hogy részese lehess ennek a varázslatos ünnepnek egy egészen egyedi módon.

A vidámság, a sport és a vibráló színek állnak a középpontban ezen a mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson, ami előzi meg a virágkarneváli felvonulást. A rajt előtt a résztvevők együttesen dobják magasba a színes port, majd a hatalmas, élénk színekkel teli felhő alatt futnak végig a karnevál útvonalán, mialatt a lelkes nézők bíztató szavai kísérik őket.

Az első 300 regisztrált résztvevő két tasak színport kap ajándékba.

Ne hagyd ki ezt a színpompás élményt! Kérünk, regisztrálj, és együtt nyissuk meg a virágkarneváli felvonulást!

Mindenkit szeretettel várunk!

Program:

Szervezők: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.

Rajt helyszíne: Debrecen, Baltazár Dezső tér

 • 7:00-8:00: Helyszíni regisztráció
 • 8:00: Közös bemelegítés
 • 8:15: Rajt

Útvonal: Baltazár Dezső tér – Déri tér – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Egyetem tér Cél: Egyetem tér Táv: 2,6 km (nem hitelesített táv), amelynek teljesítésére 30 perc áll a futók rendelkezésére. Korhatár: Nincs korhatár, 16 év alatti gyermekek esetén felnőtt kíséret szükséges. Öltözék: Kérjük, viselj FEHÉR PÓLÓT, és válassz kényelmes, sportos öltözetet. Részvétel: A részvétel ingyenes, nincs nevezési díj.

Nevezés:

 • Előzetes online regisztráció  augusztus 17-én (csütörtök) 16:00 óráig az elektronikus nevezési lap kitöltésével. ITT TUDSZ ELŐZETESEN REGISZTRÁLNI!
 • Helyszíni nevezés a rajt helyszínén (Debrecen, Baltazár Dezső tér) augusztus 20-án, 7:00 – 8:00 óra között. Kérjük a helyszínen nevezőket, hogy időben érkezzenek, mivel 8:00 óráig tudjuk elfogadni a jelentkezéseket.

Részvételi Feltételek:

 • Előzetes online regisztráció vagy helyszíni nevezés
 • 16 év alatti résztvevők mellé felnőtt felügyelet szükséges
 • Viseld FEHÉR PÓLÓT és kényelmes, sportos öltözetet
 • Fogadd el és tartsd be a rendezvényre vonatkozó házirendet.

A szervezők fenntartják a változtatás jogát minden területen és minden téren.

Futás a Virágok Között

A Karneváli Élményfutás egy olyan esemény, amelyen a sport és az ünnepi hangulat találkoznak. Képzeld el, hogy futva tekered végig a virágokkal feldíszített várost, miközben a nézők ösztönző kiáltásai kísérnek! Ez a futóesemény nem csak a testedet mozgatja meg, hanem a lelkedet is feltölti az ünnepi varázslattal.

Együtt a Családdal és Barátokkal

A Karneváli Élményfutás remek lehetőség arra, hogy a család és a barátok együtt élvezzék az ünnepi hangulatot. A közösségi futás során együtt alkothatjátok meg a virágokkal díszített útvonalat, miközben összefogva élvezhetitek az eseményt. A közös cél elérése mindig összekovácsolja a résztvevőket, és emlékezetes élményekkel gazdagítja az együttlétet.

Regisztráció és Részvétel

Ha szeretnél részt venni ezen a különleges élményfutáson, nincs más dolgod, mint regisztrálni a Karneváli Élményfutásra. A részvétel egyszerű és gyors, és garantáltan felejthetetlen élményeket nyújt. Ezen az eseményen való részvétel az ünnepi hangulatot és a sportos kihívást ötvözi, így garantáltan aktív és vidám napot szerez.

Karneváli Varázs Futócipőben

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egyedi módon élvezd a Debreceni Virágkarnevál varázsát! A Karneváli Élményfutás lehetőséget ad arra, hogy a virágok és az ünnepi hangulat között futva éld át a különleges élményeket. Gyűjtsd össze családodat és barátaidat, és induljatok el együtt a virágokkal borított útvonalon!

Ne feledd, a regisztráció könnyen elérhető, és a Karneváli Élményfutás részese lehetsz a virágokkal teli ünnepnek!

 

Ünnepi Zászlófelvonás, Kenyérszentelés és Varázslatos Ünnepi Műsor

Szeretettel hívunk mindenkit az Ünnepi Zászlófelvonásra, Kenyérszentelésre és Varázslatos Ünnepi Műsorra, amely a Debreceni Virágkarnevál egyik csúcspontja lesz. Ez a rendezvény nem csak az ünnepélyességről szól, hanem az összetartozásról, a hagyományokról és az ünnepi hangulatról is. Itt a lehetőség, hogy részese lehess a város színes ünneplésének és örömének.

Ünnepi Zászlófelvonás és Kenyérszentelés

Az ünnepélyes zászlófelvonás és kenyérszentelés a Virágkarnevál hivatalos megnyitóját jelenti. A város jelképét, a zászlót, magasba emeljük, és a kenyért is szenteljük az eseményre összegyűlt közösség részvételével. Ez a pillanat nem csak az ünnep kezdetét jelzi, hanem a közösség erejét és összetartozását is kifejezi.

Varázslatos Ünnepi Műsor

Az ünnepi műsor során izgalmas és lenyűgöző előadások, koncertek és művészeti produkciók várnak. A helyi és országos művészek káprázatos produkciókkal lépnek színpadra, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsanak a közönségnek. A zenés és táncos előadások, valamint a kulturális attrakciók garantáltan az ünnepi hangulat jegyében telnek.

Élmények, Emlékek és Összetartozás

Az Ünnepi Zászlófelvonás, Kenyérszentelés és Varázslatos Ünnepi Műsor lehetőséget kínál arra, hogy összegyűljünk, együtt ünnepeljünk és megünnepeljük Debrecen színes kulturális és hagyományos sokszínűségét. Itt az idő, hogy a város szívében részese legyél az ünnepi forgatagnak, és hozz létre emlékezetes pillanatokat családoddal és barátaiddal.

Időpont: Augusztus 25., 10:00 Helyszín: Debrecen, Kossuth tér

Gyere el, csatlakozz hozzánk, és élvezd az ünnepi varázst, melynek részese lehetsz az Ünnepi Zászlófelvonás, Kenyérszentelés és Varázslatos Ünnepi Műsor alkalmával. Az ünnepi hangulat és a közösség ereje együtt hozzák létre ezt az emlékezetes napot.