+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Gyógyfürdő

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló gyógyfürdő

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő Hungarospa Magyarország legjelentősebb fürdőkomplexuma. Továbbá az ország egyik legrégibb fürdőhelye. Ha gyógyulni, pihenni vagy szórakozni szeretne, a Hungarospa kiváló választás. A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum része, mely Európa legnagyobb épített strandja, Aqua Palace fedett élményfürdő, Aquapark, Extrém zóna csúszdapark és a szabdtéri wellness részleg Prémum zóna része.

A gyógyfürdők leggyakrabban természetes vagy mesterségesen fúrt meleg források vagy ásványvízforrások közelében találhatók. Leggyakrabban úszómedence és gőzfürdő tartozik, néha még strand és szálloda is, ahol nemcsak a betegek, hanem a nagyközönség is élvezheti a termálvíz jótékony hatásait. A balneológia – a fürdőtudomány a gyógyfürdőkre vonatkozik. Azt a települést, ahol gyógyfürdő található, gyógyhelynek nevezik.

A létesítmény fürdőcsarnokában három fedett medence áll rendelkezésre, amelyek hőmérséklete 32, 36 és 38 Celsius-fok. A fürdőzők kényelme érdekében a csarnokban galériás részleg és a földszinten egy pihenőhelyiség található teaszobával és a strandfürdőre néző kilátással. A lapos tetős bővítmény napozóterasszal rendelkezik.

A fürdő zárt udvarán található négy nyitott medence változatos attrakciókkal várja a fürdőzőket. Ezeket a nyitott medencéket tágas sétányok veszik körül. A földszinten, a bejárattól balra három orvosi rendelő, konditerem és kezelőhelyiségek, tantrikus és szauna, súlyzós terem, iszapfürdő és kádas fürdő található. A fürdőfolyosó feletti emeleti szárnyban további pihenő és kezelőszobák lettek kialakítva.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések

Az emeleten masszázskezelő helyiségek, elektroterápiás kezelőhelyiségek és tágas pihenőterek találhatók. Termálvíz – gyógyvíz erejének és más gyógyító tényezőknek a kombinációja azt jelenti, hogy emberek ezrei jönnek ide gyógyulni. Jódos, brómos és sós vizet elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására használják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az orvos által előírtakat betartó emberek több mint 90 százaléka jól gyógyul a krónikus mozgásszervi, kopásos és degeneratív betegségekből.

A fürdőkúra hatékonyságát a sebészeti, neurológiai és bőrgyógyászati betegségek (ekcéma, pikkelysömör) kezelésében elért pozitív eredmények is alátámasztják. Ortopédiai műtéti betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából, és jó eredményeket tapasztaltak. A fürdőkúra ígéretesnek bizonyult az agyvérzés utáni állapotok, a Heine-medin betegség utáni bénulások, krónikus idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében is.

Szoboszlói víz nőgyógyászati gyulladások kezelésére is hatásos. Gyakran számoltak be meddő nők arról, hogy két-háromszori kezelés után teherbe estek. Erre az a  magyarázat, hogy vizünk bitumenhez kötött ösztrogént tartalmaz, mely jótékony hatást fejt ki a női szervezetben.

A hajdúszoboszlói gyógykezelések széles választékát kínálják, beleértve a balneoterápiás kezeléseket, a masszázsokat, az élményfürdőket és az aquapunktúrát. A balneoterápia segít javítani a mozgásszervi problémákat, a masszázsok oldják a stresszt és fokozzák az alvást, az élményfürdő pedig növeli az élénkséget és fokozza az immunrendszert. Az aquapunktúra a vízterápiára épülő akupunktúrás technika, amely a nyomás- és masszázsterápia elvein alapulva javítja a vérkeringést és csökkenti a fájdalmat.

A kezelések hatásai között szerepel a fájdalomcsillapítás, a stressz csökkentése, a mozgásszervi problémák enyhítése, az élénkség növelése, a vérkeringés javítása és az immunrendszer erősítése. A kezelések kombinálhatók egymással, hogy a legjobb eredményt érjék el.

Ezen kívül, a hajdúszoboszlói gyógyfürdő területén számos orvosi központ is található, ahol speciális gyógykezeléseket végeznek, például fizikoterápiás kezeléseket, fájdalomcsillapító kezeléseket és rehabilitációs kezeléseket. Az orvosi központokban tapasztalt szakemberek biztosítják a legjobb lehetőségeket a gyógyuláshoz és a kényelemhez.

Összességében, a hajdúszoboszlói gyógykezelések kiváló lehetőséget biztosítanak az egészséges életmód fenntartására, a stressz csökkentésére, a fájdalomcsillapításra és a mozgásszervi problémák kezelésére.

A 14 év alatti gyermekek nem használhatnak gyógyfürdőt vagy szaunát, mivel mindkettő megterheli a keringést és a szívműködést.

 Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, így az üzemeltetett létesítményeinek más-más helyen van a bejáratuk. Így a  fürdőkúrákat a Szent István park 1. alatti gyógyfürdő főbejáraton lehet megközelíteni. Az Aqua Palace fedett élményfürdőt a Fürdő utca felől, mígy a strand nyári bejáratai a komplexum minden irányából. A Prémium Zóna szabadtéri wellness csak a strand belépője és kiegészítő jegy ellenében látogatható.

Hajdúszoboszló termélfürdő: hatékony gyógykezelések egyedülálló környezetben

Magyarország az egyik legjobb helyszíne a termálvizes gyógykezeléseknek. Számos híres gyógyfürdő található az országban, amelyeket a világ minden tájáról érkező turisták is felkeresnek. Az egyik ilyen fürdő Hajdúszoboszlóban található, amely a híres Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Aqua-Palace.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 30 hektáron terül el, és különféle medencékkel rendelkezik, beleértve a kültéri és beltéri gyógyvizes medencéket, a hullámmedencét és a strandot. A fürdőben található termálvíz hatékonyan kezeli az izom- és ízületi fájdalmakat, a bőrbetegségeket és az emésztőrendszeri problémákat. De milyen egyedi gyógykezelésekkel rendelkezik a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő?

Az egyik legnépszerűbb kezelés a fürdőben a súlyfürdő, amely a különleges termálvíz sűrűségével és áramlásával működik. Ez a kezelés segíti a sérült ízületek, izmok és csontok regenerálódását, valamint a gerincproblémák enyhítését. A kezelést a terápiás medencékben végzik, amelyek hőmérséklete 32-38 Celsius fok között van.

Egy másik népszerű kezelés a víz alatti vízsugármasszázs, amelynek során a masszírozó fúvókák az izmokat és az ízületeket célzó vízsugárral kezelik. Ez a kezelés segít a test relaxálásában, a fájdalom enyhítésében és az ízületi merevség csökkentésében. Ez a kezelés szintén a terápiás medencékben történik.

Azok számára, akik az általános gyógykezelések mellett speciális kezelésekre van szükségük, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben számos további lehetőség áll rendelkezésre. Például a különféle masszázsok, a gyógyiszap-kezelések, az elektroterápia és az oxigénterápia mind nagyon hatékonyak a különféle egészségügyi problémák, mint például a hajdúszoboszlói termálfürdő mellett található egyéb gyógyászati intézmények is, ahol szakemberek állnak a betegek rendelkezésére. A gyógyító hatások fokozása érdekében az orvosi kezelések mellett a szállodák is számos szolgáltatással várják az idelátogatókat.

A hajdúszoboszlói gyógykezelések között szerepel az ún. „Hajdú gyógymasszázs”, ami a gyógyvíz jótékony hatására épül. A masszázs során a melegvizes medencében történik a kezelés, amely során a masszőr a gyógyvíz nyújtotta előnyöket kihasználva gyógyító hatást fejt ki a beteg testére. A masszázs során a víz áramlása, hőmérséklete és a masszőr mozdulatai kombinálódnak, így a kezelés hatékonyan oldja a feszültséget, javítja a vérkeringést, csökkenti az ízületi fájdalmakat és izomgörcsöket.

A termálfürdő számos egyéb kezelést is kínál, mint például az oxigénes inhaláció, az elektroterápia, a hidroterápia és a különböző terápiás masszázsok. A fürdőben található gyógyászati részlegben kardiológusok, ortopédusok, reumatológusok, nőgyógyászok és bőrgyógyászok is dolgoznak, akik segítenek a betegeknek kiválasztani a legmegfelelőbb kezeléseket és elérni a legjobb eredményeket.

A hajdúszoboszlói termálfürdő nem csak gyógyászati szempontból jelentős, hanem turisztikai vonatkozásai is kiemelkedőek. A fürdő területén található Aquaparkban számos élménymedence, csúszda és gyerekmedence várja a látogatókat, míg a fürdő környékén számos szálloda, étterem és szórakozóhely található.

Összességében elmondható, hogy a hajdúszoboszlói termálfürdő / gyógyfürdő kiváló választás azok számára, akik különböző egészségügyi problémákkal küzdenek, de szeretnének pihenni és kikapcsolódni egy igazi gyógyvizes paradicsomban. A fürdőben kínált számos gyógykezelés és szolgáltatás az egész test és lélek gyógyulását segíti.

Hajdúszoboszlói fürdőélmény a legjobb választás a családod számára

Ha keresed a legjobb nyári szórakozást és kikapcsolódást a családod számára, akkor a hajdúszoboszlói fürdő biztosan a legjobb választás. A fürdő minden nap nyitva tart, így bármikor élvezheted a szolgáltatásokat.

Az élményfürdőben rengeteg program vár rád és a családodra, például a csúszdák, a pezsgőfürdők, a jakuzzik és még sok más. Az aquaparkban pedig biztosan jól fogod magadt érezni a csúszdákon és a vízi játékokon.

A hajdúszoboszlói fürdőben található gyógyvíznek köszönhetően pedig nem csak a kikapcsolódásra, de a gyógyulásra is lehetőséged nyílik. A gyógyvíz segíthet a reumás fájdalmak enyhítésében, és javíthatja a mozgásképességet is.

Összességében, a hajdúszoboszlói fürdő a legjobb választás a családod számára a nyári időszakra. Garantáltan jó időt fogtok eltölteni együtt, miközben kikapcsolódtok és feltöltődtök. Ne habozz, foglalj szállást még ma, hogy mihamarabb átélhesd ezt a csodálatos fürdőélményt!

Gyóygfürdő megnevezés

A fürdőváros gyógyfürdője olyan egészségügyi létesítmény, amely gyógyvizet, gyógyiszapot vagy más természetes anyagokat használó kezeléseket nyújt. A gyógyfürdők  fizioterápiás szolgáltatások széles skáláját is nyújthatják, beleértve az elismert ásványvízzel, termálvízzel, fűtött közvizekkel és egyéb fizikai terápiákkal végzett kezeléseket.

Sokan a gyógyfürdő kifejezést a termálfürdővel felcserélve használják, de ez nem pontos. Bár az igaz, hogy a két kifejezés között sok átfedés van. Termálfürdők azok a fürdők, amelyeket forró forrásból vagy forrásokból származó vízzel látnak el.

E gyógyfürdők és fürdőhelyek többsége termálfürdővé válik, miután a víz gyógyhatásúvá minősül, és bevezetik a gyógyfürdőkezelési szolgáltatásokat. Attól azonban, hogy termálfürdőnek minősül, még nem lesz gyógyfürdő. Valójában nincs szükség termálvízre ahhoz, hogy gyógyfürdőt hozzanak létre.

Szeretettel várjuk a Best Apartmanokban Hajdúszoboszlón!

Népszerű gyógykezelések

A legnépszerűbb hajdúszoboszlói gyógykezelések közé tartoznak a termálfürdők, a gyógymasszázsok, a különböző fürdők (pezsgőfürdő, jégfürdő, stb.), a szénanátha kezelések, a mozgásszervi megbetegedések kezelése, a nyirokkeringést serkentő fürdők, a szaunák és a gőzfürdők. Az egyes kezelések hatása eltérő lehet, attól függően, hogy milyen panaszokat szeretne elkerülni vagy megszüntetni a páciens. Az egyes kezelések kiválasztásánál fontos figyelembe venni a páciens egészségi állapotát és a kezelés célját.

Az árak a hajdúszoboszlói gyógykezelések között változóak, és sok tényező befolyásolhatja őket, például a kezelés típusa, a kezelés időtartama, az épület helye, az épület kategóriája, valamint a szolgáltatások körülményei. A legtöbb hajdúszoboszlói gyógyfürdő árakat kínál a kezelésekre, beleértve a termálmedencéket, a szaunákat, a masszázsokat és az egyéb gyógykezeléseket.

A hajdúszoboszlói gyógykezelések kiválasztásának folyamata néhány alapos tervezésre és előkészületre szorul, hogy biztosan olyan kezelést válassz, ami a legjobban megfelel az igényeidnek és a céljaidnak. Az alábbi tippek segíthetnek a folyamatban:

  1. Tájékozódj a lehetőségekről: Keresd fel a hajdúszoboszlói gyógykezelések kínálatát, hogy megismerkedj a különböző fajtákkal, hatásokkal és árakkal.

  2. Mérlegelj a szükségleteidet: Gondold át, milyen célokat szeretnél elérni a gyógykezeléssel, például enyhíteni a fájdalmat, növelni a mozgáskoordinációt, vagy csökkenteni a stresszt.

  3. Konzultálj egy szakemberrel: Az orvosod vagy egy egészségügyi szakember segíthet meghatározni, melyik kezelés lehet a legmegfelelőbb a szükségleteidnek.

  4. Olvass véleményeket és értékeléseket: Tájékozódj a korábbi ügyfelek véleményeiről és értékeléseiről a különböző kezelésekről, hogy megkapd a lehető legteljesebb képet.

  5. Figyelj az árakra és a szolgáltatásokra: Gondosan mérlegelj az árakat és a szolgáltatásokat, hogy biztos lehess benne, hogy a kiválasztott kezelés megfelelő ár/érték arányt nyújt.

Ezek az alapelvek segíthetnek abban, hogy a legmegfelelőbb hajdúszoboszlói gyógykezelést válaszd ki, amely segít elérni a kívánt eredményeket és javítani az életed minőségét.

Gyógyfürdő  Árak 2024.

GYÓGYFÜRDŐ ÁRAK


01.01-06.14.
Belépőjegyek Forintban
Fürdőbelépő 4.300,-
Nyugdíjas fürdőbelépő
3.600,-
Diák, gyermek fürdőbelépő  (3 éves kor felett)
3.500,-
Gyermekeknek (0-3 évig) regisztrációs díj  300,-
Felnőtt fürdőbelépő 16.00 órától 3.800,-
Nyugdíjas fürdőbelépő 16 órától   3.300,-
Diák, gyermek fürdőbelépő 16 órától   3.200,-
Napi kétszeri belépő  5.500,-
Napi kétszeri nyugdíjas belépő  4.900,-
Napi kétszeri diák, gyermek belépő  4.800,-
Kádfürdő (1 óra) 4.300,-
Nyugdíjas kádfürdő (1 óra)  3.600,-
Bérletek
7 napos felnőtt bérlet 25.800,-
7 napos felnőtt bérlet/napi kétszeri belépő  33.000,-
7 napos nyugdíjas bérlet   21.600,-
7 napos diák, gyermek bérlet   21.000,-
7 napos nyugdíjas bérlet/napi kétszeri belépő   29.400,-
7 napos diák, gyermek bérlet/napi kétszeri belépő   28.800,-
7 napos regisztrációs bérlet gyermekeknek  (0-3 évig) 1.800,-
Szolgáltatások
Szauna 1.300,-
Szauna bérlet (7 alkalom) 7.800,-
Hidegszauna 1 alkalomra 5.000,-
Hidegszauna 5 alkalomra 18.800,-
Hidegszauna 10 alkalomra 38.000,-
Szolárium (3 perces álló)    400,-
Szolárium 7 alkalomra (12 perces álló)  9.000,-
Lepedő kölcsönzés 1.300,-
Papírlepedő 700,-
Fürdőruha 1.300,-
Értékmegőrző 700,-
Kabin termálban 1 napra 2.100,-
Pihenőágy 1 napra (medencetéri) 1.500,-
Kulcsjegy (Kabin vonalkód, öltöző karszalag elvesztése esetén fizetendő) 1.500.-

Hajdúszoboszló gyógyfürdő: Rövid története

Kezdetek

Pávai Vajna Ferenc 1925 őszén fedezte fel a hajdúszoboszlói Bánomkertben a 75 Celsius-fokos termálvizet. Eredetileg kőolajat és földgázt kerestek, nem vizet, de nem bánta, hogy helyette vizet találtak. A termálvizet kezdetben a közeli Kösely-patakba engedték. A környékbeli asszonyok ezt kihasználva a termálvizet elvezető árokba jártak mosakodni. Állítólag ők voltak az elsők, akik megtapasztalták a hajdúszoboszlói víz gyógyító hatását: a termálvíz segített nekik enyhíteni ízületi gyulladásaikat.

1925 decemberében a Magyarhoni Földtani Társulat Hidrológiai Szakosztálya tudományos ülést hívott össze a hajdúszoboszlói termálvíz kémiai vizsgálatának első eredményeinek áttekintésére. Összehasonlították a baden-badeni és wiesbadeni termálvizekkel, és már akkor javasolták egy gyógy- és ivókúra építését.
Első gyógyfürdő végül 1927. július 26-án nyílt meg, és azóta Hajdúszoboszló és a fürdő évről évre virágzott. Szoboszlóra nemcsak szórakozni és pihenni jöttek az emberek, hanem gyógyulni is.

Az akkori vezetés- a városi tanács hamarosan felismerte a termálforrásban rejlő lehetőségeket, és a hatóságokkal folytatott, gyakran éles tárgyalások után 1927 júliusára elkészült a termálfürdő, majd a melegvízforrás. Város anyagi lehetőségei azonban nem tették lehetővé a további fejlesztéseket. Egy részvénytársaságot hoztak létre, amely 1928-ban megépítette az első vasbetonmedencét. A belügyminiszter 1934-ben a hajdúszoboszlói fürdőt gyógyfürdővé nyilvánította.

Ezzel párhuzamosan a bánomkerti részen is megkezdődött a szállodáknak szánt üdülőházak építése, ami az üdülőtulajdonosok beáramlása miatt felpezsdítette a város bevételeit és népességnövekedését.

 

Hajdúszoboszló gyógyfürdő megnyitása

A létesítmény az első megnyitásakor csak fürdési lehetőséggel rendelkezett, de ez a kezdeményezés elindításával megváltozott, és a jövőben megalapozta az orvosilag felügyelt kezeléseket. A gyógyvizet tudományos vizsgálatnak vetették alá, és az eredmények azt mutatták, hogy a hajdúszoboszlói víz egyedülálló. A neves kutatók szerint „a hajdúszoboszlói víz összetételében és hőmérsékletében páratlan.

A gyógyfürdő és fürdő 1927-es megnyitása óta sokat változott. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már három különböző hőmérsékletű beltéri medence és négy kültéri medence áll rendelkezésre további élményelemekkel.

Az egész épület teljesen megújult a 2002-es nagyszabású felújításnak köszönhetően. A fürdőépület megújítása, a kezelőhelyiségek bővítése és a pihenőterek kialakítása ideális feltételeket teremt a vendégek teljes kikapcsolódásához és regenerálódásához.

„A hajdúszoboszlói víz ötszörösére hígított tengervíznek tekinthető, egyszerűen a triász tenger esszenciája”

Dr. Bodnár János (1889-1953), Dr. Dalmady Zoltán (1880-1934)

Vegyészprofesszor

A hajdúszoboszlói termálvíz

A termálvíz pozitív hatásai összetételének köszönhetőek. A hajdúszoboszlói víz nátrium-kloridot (konyhasó) és ammónium-kloridot (szalmiákos só) tartalmaz a legnagyobb mennyiségben. Kisebb mennyiségben brómot és jódot, valamint karbonátokat, nitrátokat és egyéb kémiai elemeket, például lítiumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek a spa kezeléseken kívül több mint 40 különböző kezelést kérhetnek. Ezek kombinálva a leghatékonyabbak.

A legismertebb spa kezelések a fürdőkúra, az iszapfürdő, a súlyfürdő és a tangentoros víz alatti masszázskezelés. A gyógymasszőrök által alkalmazott masszázstechnikák tovább fokozzák a fenti kezelések hatékonyságát.

Gyógyfördő kezelései

A kezeléseket szakorvos írja ki és a NEAK támogatja, így csak TB kártyával rendelkezők tudják igénybe venni. Kezelések évente kétszer vehetők igénybe! A szakorvos által felírt kezelések (egy vénylapon legfeljebb 4 féle gyógymód írható fel) a kezeléstől számított 8 héten belül felhasználhatók. A kezelések más gyógyfürdőbe történő átvitelére nincs lehetőség. 3. Tartós betegség esetén csak a kezelést felíró orvos hosszabbíthatja meg a kúrát a kezeletlen kúrákra, orvosi igazolással.

Az orvos által kiállított recept és kezelési nyomtatvány 30 napon belül használható fel, amely alatt a kezelést meg kell kezdeni.

Igénybe vehető kezelések

Medencés fürdő, iszappakolás, súlyfürdő, vízsugármasszázs, szénsavas fürdő, hidrogalván, fizioterápia, gyógymasszázs és elektroterápiás kezelések egész évben vehető igénybe.

Kezelések leírása

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek több mint 40 különböző kezelést kérhetnek a gyógyászati kezelések mellett, amelyek kombináltan alkalmazva a leghatékonyabbak.

Súlyfürdő-terápia

Igazi hungarikum, a kezelés célja a gerincoszlop megnyújtása és az alsó végtagok nagy ízületeinek alámerítése. Elsősorban nyaki és ágyéki porckorongbántalmak, a csípő-, térd- és bokaízületek kopása esetén ajánlott.

Víz alatti masszázs-Tangentor

A Tangentor-kezelés legfontosabb szempontjai a következők:

A masszázs egy olyan fajtája, ahol a masszőr kezét vízsugárral helyettesítik. A kezelést egy úgynevezett „tangentor” kádban végzik, innen ered a neve. A kezelés során a víz hőmérsékletének hőhatása és a masszázs mechanikai hatása egyaránt érvényesül. A hagyományos masszázshoz hasonlóan az izmok tónusára is hatással van. Fokozott izomtónus esetén az izmok ellazítása a cél. Csökkent izomtónus esetén az izomtónus növelése a cél. Minden fájdalom reflexes, a test védekező mechanizmusai, a nyomásérzékenység, a feszült szövetek stb. miatt.

Masszázs

Gyógyfürdőnkben kétféle masszázst kínálunk: klasszikus svédmasszázst és reflexológiai masszázst. Masszázsterapeutáink magasan képzettek, és számos előnnyel járó kezelést tudnak nyújtani, mint például a fájdalom csökkentése, az izomtónus javítása, a vérkeringés szabályozása, a fáradtság csökkentése és a mentális jólét javítása. A reflexológiai masszázs belső szervi rendellenességek kezelésére is alkalmazható.

A szénsavfürdő- Szénsavas fürdő

Első lépése szén-dioxidot hideg vízzel keverik össze – hasonlóan a szóda készítéséhez -, majd meleg vízzel keverik össze, hogy elérjék a fürdéshez szükséges kellemes hőmérsékletet. A szénsavas fürdő általában nem túl forró, 30 és 34 Celsius-fok között van, de általában nem is hideg, mivel a vízben lévő apró buborékok következetesen masszírozó hatást fejtenek ki, ami elég ahhoz, hogy a bőr enyhe kipirosodását okozza.

A víz alatti gyógytorna-Vizitorna

A víz alatti torna azért hatékony, mert egyesíti a víz és a mozgás pozitív hatásait. Különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor a szárazföldi mozgás nehézkes vagy fájdalmat okoz, például betegség, gyulladás vagy túlsúly esetén. Vízben való mozgás kevésbé terheli az izületeket és nem utolsó sorban a szivet.

Gyógytorna-Száraz torna

A gyógytorna egy speciális mozgásterápia, amelynek célja a mobilitás helyreállítása a fizioterapeuta által meghatározott gyakorlatok segítségével, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a megváltozott állapothoz való alkalmazkodás. A fizioterápia aktív és passzív eljárásokra különíthető el. A fizioterápia aktív részei az irányított aktív mozgás és a diktálással irányított mozgás.

Iszapkezelés-Iszappakolás

Az iszapkezelésnek számos elnevezése létezik – iszaptömörítés, iszaphengerlés stb. -, de mind ugyanazt a folyamatot jelöli. E kezelések alapanyaga a tavakból, forrásokból, folyókból és tengerekből származó üledék. Ezeket az üledékeket „átitatják” – gyakran gyógyvízzel -, majd a gyantaszerű anyagot a kezelendő testrészre vagy testrészekre viszik fel.

Elektroterápia-Kisfrekvenciás kezelések

Az elektroterápia a szövetek vérkeringését és folyadékegyensúlyát segíti elő alacsony intenzitású, meghatározott mintázatban bejuttatott áramokkal. A bőr és a bőr alatti idegstruktúrák stimulálásával a kezelés idejétől, irányától és mintájától függően fájdalomcsillapító, stabilizáló vagy élénkítő hatást fejthet ki.
Az áramot a bőrön keresztül, nedves közeg segítségével alkalmazzák, és az áram intenzitását fokozatosan növelik vagy csökkentik.
Az áram folyhat lefelé (relaxáló), felfelé (stimuláló) vagy keresztirányban (átható).

TENS

A TENS (transzkután elektromos idegstimulátor) egy kicsi, hordozható készülék, amely elektródákon keresztül elektromos impulzusokat küld a bőrbe. A TENS készülékek enyhe elektromos impulzusok leadásával enyhítik az idegben, izomban vagy ízületben jelentkező fájdalmat, így bármikor használhatja őket a fájdalom enyhítésére.

A TENS készülékek beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés nélkül nyújtanak fájdalomcsillapítást. Naponta akár háromszor 30 percig is használhatók, előre beállított programokkal rendelkeznek a test különböző részeire, és teljesen az Ön igényeihez igazíthatók.

Ultrahang

Az ultrahangterápia olyan orvosi technika, amelyet az 1940-es évek óta alkalmaznak a fizioterápiában. Ennél a kezelésnél az ultrahanghullámokat egy ultrahangfej segítségével irányítják a bőrre. A kezelés megkönnyítése érdekében a bőrre gélt visznek fel, amely segíti a hullámok vezetését. Az ultrahangterápia néhány előnye a következő:

gyorsított sejtgyógyulás
a szövetek ellazulása
a szövetek felmelegedése
a helyi vérkeringés fokozódása
a hegszövet gyógyulása
mély szöveti sérülések kezelése
az ödéma csökkentése
az invazív gyógyszeres kezelés elkerülése

Fényterápia-Infravörös fény

Az emberek évezredek óta használják a természetet és a napfényt gyógyulásra és fiatalításra.
Nem véletlen, hogy számos civilizáció a napkultuszon vagy a fénykultuszon alapult. Itt természetesen a fény nemcsak a napsütést, hanem a pozitív erőket is jelképezte. A napfény hatása kétségtelenül megelőző és gyógyító hatással van a szervezetünkre. Ez az élet alapvető eleme. Ezért a napfény hatásait lemásolva alkotta meg a fényterápiát. Ez a cikk a fényterápia használatával, hatásaival, eszközeivel és hibáival kapcsolatban nyújt segítséget.

 Ivókúrák-Inhaláció

Az ivókúrát minimum 3 hétig tartani kell, de a javasolt időtartam 5 hét! Az ivókúrák ásványi anyagokban gazdag vagy gyógyhatású vizek fogyasztását foglalják magukban. A víz szervezetre gyakorolt hatása a benne oldott ásványi anyagokon alapul, és leggyakrabban a gyomor és a belek, valamint a húgyúti rendellenességek kezelésére használják. Gyakran szedik vesekő elleni megelőzésként, amit a vizeletkiválasztás felgyorsításával és a meglévő gyulladások enyhítésével érnek el. A már kialakult köveket nem tudja feloldani, de inkább megakadályozza a kialakulásukat. Hidegen fogyasztva fokozza a gyomor és a vékonybél működését.

Mofetta-Széndioxidos kezelés

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben elérhető legújabb kezelés a mofetta, vagyis a szén-dioxid gázos kezelés. Ez a kezelés orvosi vizsgálatot és konzultációt igényel a fürdő egyik reumatológus orvosával. A szén-dioxid gáz a bőrön keresztül a szövetekbe diffundál, és specifikus értágító hatással van a perifériás keringésre, a mikrokeringésre, másodlagosan pedig a szívműködésre gyakorolt jótékony hemodinamikai hatással. A kezelés színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb CO2-gázkabinban történik. A bőrön keresztül megnövekedett vérkeringés bársonyos meleget okoz.

Gyógyfürdő címe:

4200 Hajdúszoboszló, Szent Isván park 1. Hungarospa Hajdúszoboszló.