+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Best Apartman Hajdúszoboszló szeretné bemutatni a Debreceni Adventi vásárt azon kedvese Vendégeinek, akik az adventi időszakban a fürdőváros szálláshelyein, apartmanban, hotelben pihennek. Fürdőzzön Hajdúszoboszlón és kapcsolódjon ki a Kálvinista Rómában! Összegyűjtöttük az adventi programokat, amiket egyben ajánlunk is minden korosztály számára. Az adventi vásárt idén is a Kossuth téren tartják, de óriáskerék nem lesz a rendezvényen. A város karácsonyfáját Debrecen főterén csodálhatják meg a látogatók, ahol minden adventi vasárnap gyertyagyújtással ünnepeljük a karácsony közeledtét.

Debrecen Advent 2021. november 26. és december 23. között adventi programsorozatra készül. Az adventi időszakban karácsonyi vásár, fényes villamos, korcsolyapálya, gyertyagyújtás és kulturális rendezvények várják a város lakóit és látogatóit. Debrecenben egy hónapon át tartó adventi fesztivált új helyekkel bővül és nagyobb lesz a műjégpálya.

Best Apartman programajánló: Debrecen Adventi vásár

A város idén szeretné visszaadni a tavaly elmaradt megszokott Adventi hangulatot, melynek elmaradhatatlan részesei a vendéglátósok. Egy év szünet után idén ismét megnyitja kapuit a vásár! Közel 100 vendéglátós és árus várja majd a karácsonyt kézműves termékekkel, szívet és lelket melengető finomságokkal. Új helyszínekkel bővülnek a pavilonok. Az árusok a Kossuth tér mellett a Piac utca 1 – 3. előtt, Dósa nádor tér, Rózsa utca és Csapó utca ide eső területein lesznek megtalálhatóak. A Debreceni Adventi Vásár hétköznapokon 12 óra és 20 óra között látogatható, míg hétvégén 9 órától 21 óráig. A városközpontot szokás szerint legalább 200 000 fénnyel díszítik fel. A város több pontján ünnepi hangulatot fognak idézni a 16 ezer fényforrás – például a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, nyugati kiskörút, Kálvin tér, Szent Anna utca, Darabos utca, Kismacs, Nagymacs, Bánk, Ondód, Dombostanya lakói is átérezhetik az ünnepi hangulatot.

Debreceni advent fő helyszíne a Kossuth téren és a hozzá közel eső belvárosi részek terein utcán látogathatóak.

Debrecen Advent: műjégpálya a főtéren

Ismét lesz mobil műjégpálya a főtéren! Az adventi vásár nagy kedvence a korcsolyapálya ismét megörvendezteti a város lakóit. A városközpontba látogatókat azonban egy meglepetés is várta. Idén nem csak a Nagytemplom előtt, hanem a fák között is lehet siklani! Az úgynevezett adventi korcsolyapálya összesen 750 négyzetméteren, 120 méter jégfolyosóval. Az adventi időszak hétköznapjain és hétvégéin 8 és 14 óra között ingyenesen lehet használni! Ezen időszak 14 és 20 óra között 800-Ft belépőjegy megváltásával lehet használni. Debreceni főtéren a műjégpálya az adventi időszak után csak hétköznap 8:00 órától 14:00 óráig lesz ingyenes! Az elmúlt években megszokott módon a Nagyerdei Stadion északi részén található rendezvénytéren idei télen is üzemelni fog a korcsolyapálya.

+1 Érdekesség: ilyen még nem volt Debrecenben

A Lighthouse Light művészeti csoport egyedülálló élményt nyújt az adventi időszakban. A Nagytemplom melletti egykori Verestorony alapjai fölé emelt üveg piramisba szerelt LED-csövek speciálisan programozott fényjátékával különleges hangulatot varázsolnak a Kossuth térre.

Adventi fények és gyertyagyújtás

Akik nem tudnak vagy nincs lehetőségük kilátogatni a rendezvénysorozat programok megnyitójára, azok gyertyagyújtási ünnepségeket online közösségi médiában ( FB ) élőben nézhetik, és a Debrecen Televízió is élőben közvetíti az eseményt. Az első ünnepségre 2021. november 11-én 17:00 órakor kerül sor, majd a karácsonyi fényeket 18:30 körül kapcsolják fel.

Gyertyagyújtások

Adventi gyertyagyújtások helyszíne a Nagytemplom mögötti emlékkert.

Időpontok:

Első adventi gyertyagyújtás 2021. november 28. 17:00.

Második adventi gyertyagyújtás 2021. december 5. 17:00.

Harmadik adventi gyertyagyújtás 2021. december 12. 17:00.

Negyedik adventi gyertyagyújtás 2021. december 19. 17:00.

Forrás: debrecenadvent.hu

+36309900063
+36305818076
bestszallas@gmail.com
Elérhetõségek