+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

A Best Apartman Hajdúszoboszló szeretné bemutatni a Debreceni Adventi vásárt azon kedvese Vendégeinek, akik az adventi időszakban a fürdőváros szálláshelyein, apartmanban, hotelben pihennek. Fürdőzzön Hajdúszoboszlón és kapcsolódjon ki a Kálvinista Rómában! Összegyűjtöttük az adventi programokat, amiket egyben ajánlunk is minden korosztály számára. Az adventi vásárt idén is a Kossuth téren tartják, de óriáskerék nem lesz a rendezvényen. A város karácsonyfáját Debrecen főterén csodálhatják meg a látogatók, ahol minden adventi vasárnap gyertyagyújtással ünnepeljük a karácsony közeledtét.

Debrecen Advent 2022. november 27. és december 23. között adventi programsorozatra készül. Az adventi időszakban karácsonyi vásár, fényes villamos, korcsolyapálya, gyertyagyújtás és kulturális rendezvények várják a város lakóit és látogatóit. Debrecenben egy hónapon át tartó adventi fesztivált új helyekkel bővül és nagyobb lesz a műjégpálya.

A debreceni advent Magyarország egyik legnagyobb és legszebb karácsonyi ünnepe. A vásáron a hagyományok különleges elemei és modern jegyei egyaránt megjelennek: a hatalmas fenyőfa körül forralt bor és sült gesztenye illata lengi körül a hangulatot, a korcsolyapálya, a gyermekvasút és a több száz karácsonyi énekes a múlt karácsonyainak hangulatát idézi. Köszönet mindenért, Debrecen!

Best Apartman programajánló: Debrecen Adventi vásár

Gyere el a Koktélszínházba, és élvezd a házi almasziruppal, fűszerkivonattal és barna rummal készült ünnepi Hot Apple Pie italt. Ez az ízletes főzet a karácsonyi süteményre emlékeztet, és kipróbálhatod az alkoholos és alkoholmentes változatot is. Ha már itt vagy, nézd meg az Adventi Vakvarázst, ahol a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek karácsonyi díszeket. Vagy teszteld logikai és ügyességi képességeidet a Meselabirintus játékos programban található Adventi kockában. És persze lesz hagyományos mézeskalács-díszítés az Illatos Mézsarokban. Ráadásul élő mesemondás várja a kicsiket. A zenéről és a táncról szombaton Reschofszky György, vasárnap Terebesiné Csendom Éva táncpedagógusok gondoskodnak. Reméljük, hogy itt találkozunk!

Hétvégi Adventi programok

DECEMBER 17. 

Adventi Kuckó 

10.00-20.00 Nyitva tartás

14.00-18.00 DEMKI Adventi Játszóház

Adventi Vásár

14.00-18.00 Ring István verklis 

15.00-16.00 Lituus Brass 

Dósa nádor tér 

15.00-15.30 Kis Padlizsán gasztro bemutató

16.00-16.45 Széltolók Együttes

17.00-17.50 Márkus Luca 

18.15-19.00 Szironta Együttes harangjátéka

19.15-19.45 Koktél Színház – karácsonyi koktélbemutató

Kossuth tér / Jégpálya 

20.15-22.00 ALL-IN Xmas Disco

DECEMBER 18. 

Adventi Kuckó 

10.00-20.00 Nyitva tartás

14.00-18.00 DEMKI Adventi Játszóház

Adventi Vásár

14.00-18.00 Ring István verklis 

14:00-14:30 Helyőrségi Zenekar

15.00-16.00 Ort-Iki Báb- és Utcaszínház 

Dósa nádor tér 

14:30-15:00 Helyőrségi Zenekar     

15:00-15:20 Debreceni Hajdú Táncegyüttes

16:00-17:00 Orpheum Madams 

17:00-17:30 Lángoló Csigák Tűzzsonglőr Csapat

18.00-19.00 Csemer Boglárka: Boggie akusztikus karácsonyi koncert

19:10-20:00 DJ Lina

Kossuth tér

16.45 Hagyományőrző felvonulás – Régi Városháza

17.00 Negyedik adventi gyertyagyújtás – Debreceni Református Nagytemplom DECEMBER 17. 

Kölcsey Központ programajánló

December 26. 19:00 Kölcsey Központ Nagyterme: 100 tagú Cigányzenekar karácsonyi koncertje.

A Peller Károly vezette 100 tagú cigányzenekar karácsonyi koncerten lép fel Magyarországon. A 36 éve született világhírű együttes klasszikus szimfonikus zenekar, a világon egyedülálló zenei formáció. Több mint ezer koncertet adott már Afrikában, Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Európa számos városában. 100 tagú Cigányzenekar művészi tevékenysége a hagyományőrzés területén felbecsülhetetlen értékű, és nincs párja a világon. A klasszikus zene – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss művei – mellett hagyományos magyar cigányzenét, magyar nótákat és népdalokat játszanak.

Az advent első hétvégéje Debrecenben rengeteg izgalmas ünnepi mókával telt! Korcsolya, szabadtéri koncertek és főzőshow-k. Ráadásul szerte a városban faházikók álltak, tele fantasztikus finomságokkal, az Adventi kuckó nyitva állt a gyerekek előtt, és ne feledkezzünk meg az ünnepi fényekről sem – annyira gyönyörűek voltak! Ha nem voltál ott, hogy megtapasztald, akkor sincs baj! Karácsonyig minden este korizhatsz, fotózkodhatsz az egyedülálló fények között és megihatod barátaiddal az idei év legfinomabb forró italait.

Gyertyagyújtás

A karácsony csodálatos ünnep. Ez a boldogság és az öröm ideje az emberek számára szerte a világon. A karácsonyt a családdal és a barátokkal ünnepeljük ajándékbontással, finom ételek elfogyasztásával és zenehallgatással. Az egyik leghíresebb karácsonyi hagyomány a karácsonyfa. A villogó fényekkel, talmival és játékokkal díszített karácsonyfa a gyermekek jövőbeli reményeit és álmait szimbolizálja. Ezenkívül a városokban gyakran adventi kalendáriumot tartanak, ahol az emberek egész novemberben apró ajándékokat találhatnak. A kelet-magyarországi Debrecen ezeket a hagyományokat sajátos kínálattal ünnepli.

Debrecen legnagyobb karácsonyi attrakciója a karácsonyi vásár. Ez a piac sokkal nagyobb, mint a hagyományos karácsonyi vásár, és ízletes ételek sorát kínálja a világ minden tájáról. A közeli standokon karácsonyi díszeket árulnak, amelyeket az emberek a házukra helyeznek, hogy megünnepeljék az ünnepet. Emellett sok látogató érkezik Debrecenbe német karácsonyi áruk – például Glühwein (fűszeres forró ital) vagy németországi darált piték – vásárlására. Ezeket az árukat hagyományos piacokon / korzón, de nagyobb turisztikai látványosságokon, vásárokon is fogyaszthatjuk. Összességében elmondható, hogy a debreceni adventi vásár kínálata ízletes és kulturálisan sokszínű, így emlékezetes élményt nyújt.

Debrecen számos lehetőséget kínál a látogatóknak arra, hogy megtapasztalják az ünnepi hagyományokat, mint a karácsonyi vásár vagy az adventi fények egyedi szórakozási lehetőségekkel, például animációs fényjátékkal. vagy zenei koncert. Nyilvánvaló, hogy ez a város tudja, hogyan kell egy emlékezetes nyaralási élményt összehozni!

Adventi vásár visszatekintő

A város idén szeretné visszaadni a tavaly elmaradt megszokott Adventi hangulatot, melynek elmaradhatatlan részesei a vendéglátósok. Egy év szünet után idén ismét megnyitja kapuit a vásár! Közel 100 vendéglátós és árus várja majd a karácsonyt kézműves termékekkel, szívet és lelket melengető finomságokkal. Új helyszínekkel bővülnek a pavilonok. Az árusok a Kossuth tér mellett a Piac utca 1 – 3. előtt, Dósa nádor tér, Rózsa utca és Csapó utca ide eső területein lesznek megtalálhatóak. A Debreceni Adventi Vásár hétköznapokon 12 óra és 20 óra között látogatható, míg hétvégén 9 órától 21 óráig. A városközpontot szokás szerint legalább 200 000 fénnyel díszítik fel. A város több pontján ünnepi hangulatot fognak idézni a 16 ezer fényforrás – például a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, nyugati kiskörút, Kálvin tér, Szent Anna utca, Darabos utca, Kismacs, Nagymacs, Bánk, Ondód, Dombostanya lakói is átérezhetik az ünnepi hangulatot.

Debreceni advent fő helyszíne a Kossuth téren és a hozzá közel eső belvárosi részek terein utcán látogathatóak.

Debrecen Advent: műjégpálya a főtéren

Ismét lesz mobil műjégpálya a főtéren! Az adventi vásár nagy kedvence a korcsolyapálya ismét megörvendezteti a város lakóit. A városközpontba látogatókat azonban egy meglepetés is várta. Idén nem csak a Nagytemplom előtt, hanem a fák között is lehet siklani! Az úgynevezett adventi korcsolyapálya összesen 750 négyzetméteren, 120 méter jégfolyosóval. Az adventi időszak hétköznapjain és hétvégéin 8 és 14 óra között ingyenesen lehet használni! Ezen időszak 14 és 20 óra között 800-Ft belépőjegy megváltásával lehet használni. Debreceni főtéren a műjégpálya az adventi időszak után csak hétköznap 8:00 órától 14:00 óráig lesz ingyenes! Az elmúlt években megszokott módon a Nagyerdei Stadion északi részén található rendezvénytéren idei télen is üzemelni fog a korcsolyapálya.

+1 Érdekesség: ilyen még nem volt Debrecenben

A Lighthouse Light művészeti csoport egyedülálló élményt nyújt az adventi időszakban. A Nagytemplom melletti egykori Verestorony alapjai fölé emelt üveg piramisba szerelt LED-csövek speciálisan programozott fényjátékával különleges hangulatot varázsolnak a Kossuth térre.

Adventi fények és gyertyagyújtás

Akik nem tudnak vagy nincs lehetőségük kilátogatni a rendezvénysorozat programok megnyitójára, azok gyertyagyújtási ünnepségeket online közösségi médiában ( FB ) élőben nézhetik, és a Debrecen Televízió is élőben közvetíti az eseményt. Az első ünnepségre 2021. november 11-én 17:00 órakor kerül sor, majd a karácsonyi fényeket 18:30 körül kapcsolják fel.

Gyertyagyújtások 2021

Adventi gyertyagyújtások helyszíne a Nagytemplom mögötti emlékkert.

Időpontok:

Első adventi gyertyagyújtás 2021. november 28. 17:00.

Második adventi gyertyagyújtás 2021. december 5. 17:00.

Harmadik adventi gyertyagyújtás 2021. december 12. 17:00.

Negyedik adventi gyertyagyújtás 2021. december 19. 17:00.

Forrás: debrecenadvent.hu