+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Az őszi hónapok közeledtével vegyen egy gyógyfürdőt, hogy teste felkészüljön a hűvösebb időjárásra. Hajdúszoboszló tökéletes hely a kevésbé meleg hónapok kezdetére, ahonnan regenerálódva jöhetsz ki. A hűvösebb reggelekkel és a párásabb időjárással az ízületi problémák is könnyebben fellángolnak. Vagyis érdemes elgondolkodni azon, hogy még a nagyobb fájdalmak jelentkezése előtt felkészítsük a szervezetünket erre az időszakra a gyógyfürdőben. Érdemes megfontolni a lehetőséget, és a megelőző fürdőzésből akár egy kora őszi gyógyfürdőzés is lehet. Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő például több mint negyvenféle kezelést kínál. A kezelésekről az alábbiakban találsz bővebb információt.

 

 

A gyógyfürdő látogatások nemcsak a meglévő állapotok kezelésében előnyösek, hanem megelőzésként is ajánlott! Akár a NEAK által támogatott kezeléseket veszi igénybe a kúra részeként, akár egyszerűen csak egy fürdőzéssel lazít, egy gyógyfürdőben sokkal olcsóbb lesz a gyógyulás, és az orvosi vizsgálat után célzottabb kezelést kap.

A hajdúszoboszlói reumatológus szakorvos a kezelést megelőzően fizioterápiás vizsgálatot végez, majd a vendég az orvos által előírt időben és mennyiségben kapja az általa előírt kezeléseket. NEAK-támogatott kezelések évente kétszer az érvényes biztosítási kártyával rendelkezők számára! Egy kúra 4 kezelésből állhat (01-08), egy kúra maximum 15 kezelés lehet. Lényeges tudni, hogy a gyógyfürdő használatának vannak ellenjavallatai! Nézze mag a hajdúszoboszlói gyógyfürdő kezeléseit!

Bizonyos feltételeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy ilyen típusú terápiában részesülhessenek. Például nem kaphat támogatást erre a kezelésre reumatológus szakorvos beutalója nélkül. Miután megvizsgálta Önt, ő dönt a kezelésről, amelyet 30 napon belül el kell kezdeni és 8 héten belül be kell fejezni.

Készülj a hideg időre méregtelenítéssel

Tavasszal és ősszel létfontosságú a méregtelenítés. Ahogyan az étrendünk is változik az évszakokkal, még ha ezt nem is mindig vesszük észre, úgy a szervezetünknek is másra van szüksége télen és nyáron. Ezért érdemes ősszel megtisztítani a szervezetet minden méreganyagtól és salakanyagtól, hogy a szervezet új tápanyagokat tudjon felvenni, és felkészüljön a közelgő változásokra.

Az ősz a tökéletes időszak egy nagy méregtelenítésre, hogy megszabaduljon a szervezetében lévő összes hulladéktól és méreganyagtól. Ez megkönnyíti a szervezet számára az új tápanyagok felszívódását, és felkészíti az előttünk álló változásokra.

Ajánlott egy 7 napos tisztítókúra, a szénhidrátok kerülése és a lehető legtöbb fehérje (főleg hús) fogyasztása. Fogyasszon gyümölcsöt minden nap, reggel, délben és este, beleértve a fügét, áfonyát, szőlőt, almát és szilvát. Ezek tele vannak értékes rostokkal, antioxidánsokkal, javítják a máj- és veseműködést, ráadásul éppen szezonjuk van.

Vitaminkúra a szervezet feltöltéséhez

A szervezet alapvető vitaminokkal való feltöltése létfontosságú, különösen ősszel és télen. Ilyenkor könnyebb megbetegedni, mivel a hideg időjárás miatt könnyebben megfázhatunk, és a baktériumok és vírusok könnyebben szaporodnak a párás időben. Ennek elkerülése és immunrendszerének megerősítése érdekében szedjen csipkebogyó kivonatot tartalmazó vitaminokat. Emellett a kalcium- és D-vitamin-kiegészítők is nagyon fontosak.

Ezeket a vitaminokat sok helyen megtalálod, de koncentrált formában multivitaminokban is kaphatók. Az emésztés javítása, a bélflóra védelme és az immunrendszer erősítése érdekében célszerű probiotikumokat is szedni, bár a legjobb eredmények eléréséhez elegendő havonta néhány nap.

Létfontosságú, hogy ne csak fizikailag készüljön fel az évszakváltásra, hanem mentálisan is optimális állapotban legyen. Ha van rá ideje, töltsön el egy hétvégét Hajdúszoboszlón. Kiránduljon el vidékre, foglaljon helyet egy wellness-szállodában, vagy egyszerűen csak maradjon otthon, és foglalkozzon magával. Azzal, hogy nem zavarnak meg más emberek vagy zavaró tényezők, néhány óra nyugalom és csend után képes leszel meghallani a belső hangodat. Ez a pihenőidő elengedhetetlen ahhoz, hogy regenerálódjon és végre időt szakítson arra, hogy olyan dolgokat tegyen, amiket már régóta szeretne megtenni.