+36 30 990 00 63 bestszallas@gmail.com

Ismerje meg a hajdúszoboszlói gyógyászati kezeléseket! Hajdúszoboszló gyógyászati ​​eljárásai több évtizedes tudásnak és szakmai tapasztalatnak köszönhetően különféle betegségek gyógyítására, problémák enyhítésére képesek. A hajdúszoboszlói víz gyógyhatását bizonyítja az évek során gyógyult betegek száma és a visszatérő vásárlók nagy száma. Az orvostudomány, még kezdetleges formájában is, a kezdetek óta létezik a városokban. A fürdő gyógyászati ​​részlegét 1935-ben adták át először, az épületben társalgó, masszázsszobák, orvosi rendelő, inhalátorok, két fedett termálmedence és egy ivócsarnok kapott helyet.

 

Hajdúszoboszlói gyógykezelések: minden amit tudni kell a reumatológiai kezelésekről

A Hungarospa egy nemzetközi hírű gyógyfürdő, amely tematikus medencék és élényelemek mellett kiterjedt gyógyászati ​​részleggel is rendelkezik. Nehéz lenne felsorolni az összes kezelést, de összeszedtük a legfontosabbakat. Legtöbbjük forró vízzel készül, a bróm-, jód- és sótartalmú főzeteket elsősorban a reuma kezelésére használják, de hatásosak bizonyos nőgyógyászati ​​és bőrgyógyászati ​​betegségekben is.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben több mint 40 kezelést kínálnak a betegeknek. A különböző gyógyszeres kezelések kombinációja a leghatékonyabb. Többek között masszázst, iszapterápiát, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különféle elektroterápiát és a legmodernebb lágylézeres kezeléseket alkalmazunk. Napjainkban a komplex fizioterápiás kezelések állnak a középpontban, így a gyógyfürdői kezeléseket más eljárásokkal is kombináljuk, kiegészítjük például gyógytornával, mechanikai terápiával és elektroterápiával. Az iszapkezeléshez saját iszapot használunk iszappakolás formájában, amely magában foglalja a fúrási üledékeket és a kezelővizünkből származó üledékeket. A balneoterápia csak kezelésként funkcionál, ezért a hidroterápiás kezeléseket célszerű legalább két hétig folytatni.

Ismerje meg a reumatológiai kezelések különböző típusait

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben OEP által finanszírozott kezelések vehetők igénybe. Felírhatja saját kezelőorvosával, vagy a fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül használhatja. A Reumatológiai Rendelő hétfőtől péntekig 7:00 és 18:00, vasárnap 14:00 és 17:00 óra között fogadja a betegeket.

Gyógyfürdőnk korszerű gépkerttel rendelkezik, ahol képzett szakértő asszisztenseink dolgoznak. Az alacsony frekvenciájú terápia fájdalomcsillapító és keringéscsillapító hatásait ideg-, izom- és ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazzuk. Gyakran alkalmazunk elektroterápiát a gyógyszerek szervezetbe juttatására iontoforézis formájában. A hidroterápia az elektromos áram és a vízterápia jótékony hatásait ötvözi, és elsősorban több ízületet és testrészt egyszerre érintő állapotok esetén alkalmazzák, mint például: reumás ízületi gyulladás, lágyrész-reuma, fibromyalgia. Az impulzusos elektromos áram egyes formáit (TENS, bikinetikus áram) fájdalomcsillapításra, míg másokat izomstimulációra stimuláló terápiaként alkalmaznak. A középfrekvenciás terápiát (interferencia), a mágnesterápiát és a nagyfrekvenciás terápiát (rövidhullámú, deciméteres hullám, mikrohullámú) alkalmazzák a fájdalom enyhítésére, a gyulladás csökkentésére és a vérkeringés serkentésére. Az ultrahang fizikai és biológiai hatásai miatt értágítás, fájdalomcsillapítás, görcsoldás, fibrinolízis és hámlás érhető el a sejt mikromasszírozásával, így mozgásszervi betegségekben igen elterjedt gyógytorna.

Gyógyfürdőnkben kétféle masszázst kínálunk: klasszikus svédmasszázst és talpmasszázst. Masszázsterapeutáink jól képzettek arra, hogy számos előnnyel járó kezeléseket nyújtsanak, mint például a fájdalomcsillapítás, az izomtónus javítása, a vérkeringés szabályozása, a fáradtság csökkentése és a mentális egészség javítása. A reflexmasszázs a belső szervek betegségeinek kezelésére is alkalmazható.

Fedezze fel a hajdúszoboszló gyógykezelések előnyeit

Vannak azonban olyan kezelések is, amelyek nem adnak hozzá vizet, amelyek többszöri elvégzése esetén gyógyító hatásúak lehetnek. Egyes kezelésekhez orvosi beutaló szükséges, melyet a helyszínen kapunk meg. Ami az eredményeket illeti: a hő pozitív hatása itt már régóta (és sokszor) bizonyított!

A hidroterápia hatékonyságát a műtéti, neurológiai és bőrgyógyászati ​​állapotok (ekcéma, pikkelysömör) kezelésében elért pozitív eredmények is alátámasztják. Az ortopéd sebészeti betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából, jó eredménnyel. A hidroterápia ígéretesnek bizonyult a stroke utáni állapotok, a Heine-Metin utáni bénulás, a krónikus idegfájdalom és az ideggyulladás kezelésében is.

A hajdúszoboszlói gyógyvíz összetételéből és egyediségéből adódóan minden gyógykezelés alapja, és a fürdőzés révén is befolyásolja a beteg állapotát. Az alkalmazott gyógykezelések, valamint az egyéb kezelések a fürdőváros klímája és hangulata miatt évtizedek óta sikeresek. Az egyik legismertebb eljárás a gyógyiszap használata, amely a gyógyítás egyik alapeleme.